Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Allertová po životním vítězství sbírala gratulace ze všech stran

New York – Denisa Allertová poprvé v životě porazila tenistku z elitní desítky, na US Open postoupila do druhého kola po výhře nad Španělkou Carlou Suárezovou. K postupu 77. hráčce žebříčku WTA gratulovali fedcupový kapitán Petr Pála, který zápas sledoval v hledišti, Lucie Hradecká, Klára Koukalová či Andrea Hlaváčková.

Jedna gratulace za druhou. "Jsem v euforii a ještě mi to nedochází," řekla Allertová.

Po losu přitom příliš nadšená ze soupeřky nebyla. "Brala jsem to jako další zkušenost, další velký zápas pro mě," říkala, ale na dvorci se do favoritky pustila zostra. V prvním setu Španělce povolila jen jednu hru. "Nastoupila jsem odvážně a hodně mi to tam padalo," řekla dvaadvacetiletá pražská rodačka.

Ve druhém setu sice prohrávala 0:3 a 1:4, ale dokázala srovnat krok. V koncovce odvrátila šest setbolů, z toho tři po sobě za stavu 5:6 a 0:40. "V podstatě ani nevím, jak jsem to otočila. Prostě jsem se snažila bojovat o každý míč. Hrála jsem srdcem," řekla ke koncovce druhého setu, který získala v tie-breaku. "Ten jsem vybojovala i s trochou štěstí."

Za podporu děkovala fanouškům v hledišti, kde byla i její matka. A také kamarádům tenistům Janu Šátralovi a Romanu Jebavému. "Ti mě tlačili doma u televize. Pomohli mi taky na dálku. I jim děkuju," řekla Allertová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články