Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Azarenková vyřadila přemožitelku Kvitové, Berdych jde do boje o čtvrtfinále

New York - Běloruská tenistka Viktoria Azarenková porazila v osmifinále grandslamového US Open 4:6, 6:4, 6:4 Srbku Aleksandru Kruničovou, přemožitelku Petry Kvitové. Do čtvrtfinále prošel i třetí nasazený Stanislas Wawrinka ze Švýcarska. Poslední zástupce českého tenisu ve dvouhře Tomáš Berdych bude o postup mezi nejlepší osmičku teprve dnes bojovat. Šestý nasazený hráč se v osmifinále newyorského grandslamu utká s Rakušanem Dominicem Thiemem.

Viktoria Azarenková
zdroj: ČTK/AP

Šestnáctá nasazená Azarenková měla s kvalifikantkou Kruničovou, které patří v žebříčku až 145. místo, plné ruce práce. Dvojnásobná vítězka Australian Open sice vedla v prvním setu 3:0, ale Srbka vývoj otočila a sadu získala. I v dalším průběhu byla absolventka ekonomie Kruničová vyrovnanou partnerkou, ale nakonec rozhodla razance někdejší světové jedničky.

"Aleksandra hrála úžasně a může mít před sebou skvělou budoucnost," ocenila Azarenková jednadvacetiletou Kruničovou. "Je dost náročné hrát s někým, koho neznáte, a překvapilo mě, že není vysoká, ale hraje s velkou intenzitou," řekla Azarenková, kterou ve čtvrtfinále čeká Ruska Jekatěrina Makarovová.

Wawrinka si poradil s Robredem

Letošní vítěz Australian Open Wawrinka odvrátil v důležitém třetím setu duelu s Tommym Robredem dva setboly a Španěla porazil 7:5, 4:6, 7:6 a 6:2. "Proto jsem tak silný, protože vím, že mám několik životů. I když se cítím špatně, tak najdu cestu, jak se zlepšit, fyzicky se uvolnit a na konci být spokojený," řekl Švýcar.

Úterní program US Open (začátky 18:00):

Kurt Arthura Ashe: Bencicová (Švýc.) - Pcheng Šuaj (Čína), Dimitrov (7-Bulh.) - Monfils (20-Fr.), 01:00 Bautista (17-Šp.) - Federer (2-Švýc.), Wozniacká (10-Dán.) - Erraniová (13-It.).

Kurt Louise Armstronga: V. Williamsová, S. Williamsová (USA) - Makarovová, Vesninová (4-Rus.), Čilič (14-Chorv.) - Simon (26-Fr.), Berdych (6-ČR) - Thiem (Rak.).

V prvním setu se Wawrinka málem zranil. Při dobíhání jednoho z míčů se ocitl u bariéry, kterou přeskočil a skončil v hledišti mezi diváky. Pak si chvilku držel koleno, nohu si protáhl a pokračoval v utkání bez známky omezení. "Do obecenstva jsem dosud nikdy nespadl a jsem rád, že jsem z toho vyvázl bez problémů," řekl.

Nišikoriho maraton

O semifinále se Wawrinka utká s Japoncem Keiem Nišikorim, jenž do svého prvního čtvrtfinále na US Open postoupil po pětisetové bitvě s Kanaďanem Milosem Raonicem. Desátý nasazený Nišikori vyhrál za téměř čtyři a půl hodiny 4:6, 7:6, 6:7, 7:5, 6:4. Utkání skončilo ve 2:26 v noci místního času, čímž vyrovnalo nejpozdnější závěr v historii turnaje.

Premiéra proti Thiemovi

Osmadvacetiletý Berdych přešel v New Yorku přes čtvrté kolo pouze jednou v kariéře, předloni, kdy si zahrál dokonce semifinále. S Thiemem, o osm let mladším 45. tenistou světa, se dosud neutkal. Berdychův zápas se odehraje na kurtu Louise Armstronga a přijde na řadu jako třetí v pořadí.

Výsledky tenisového turnaje US Open

Muži:

Dvouhra - 4. kolo:

Wawrinka (3-Švýc.) - Robredo (16-Šp.) 7:5, 4:6, 7:6 (9:7), 6:2.

Nišikori (10-Jap.) - Raonic (5-Kan.) 4:6, 7:6 (7:4), 6:7 (6:8), 7:5, 6:4.

Ženy:

Dvouhra - 4. kolo:

Azarenková (16-Běl.) - Kruničová (Srb.) 4:6, 6:4, 6:4.

Smíšená čtyřhra - čtvrtfinále:

Chan Yung-jan, Hutchins (Tchaj-wan/Brit.) - Peschkeová, Matkowski (ČR/Pol.) 6:3, 1:2 skreč.

Juniorky:

Dvouhra - 1. kolo:

Dolehideová (USA) - Vondroušová (10-ČR) 6:7 (4:7), 6:3, 6:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články