Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Serena Williamsová i Djokovič jsou ve čtvrtfinále, Bouchardová vypadla

New York – Světová jednička a obhájkyně titulu Serena Williamsová prošla hladce do čtvrtfinále tenisového US Open. Dvaatřicetiletá Američanka neztratila ani ve čtvrtém duelu v New Yorku set, porazila v osmifinále 6:3, 6:3 Estonku Kaiu Kanepiovou za 65 minut. Mezi nejlepších osm postoupila bez ztráty setu mužská světová jednička Novak Djokovič. Na US Open naopak skončila Kanaďanka Eugenie Bouchardová, která je další z řady nasazených hráček, jež na turnaji už dohrály.

Williamsová letos vyhrála pět turnajů, nicméně do čtvrtfinále grandslamu postoupila až ve Flushing Meadows. Její další soupeřkou bude loňská semifinalistka Flavia Pennettaová z Itálie, jež porazila 7:5, 6:2 Australanku Casey Dellacquaovou, přemožitelku Karolíny Plíškové.

Nejvýše nasazená Williamsová a Kanaďanka Eugenie Bouchardová byly posledními dvěma tenistkami z elitní desítky žebříčku, jež vydržely v pavouku dvouhry do druhého týdne. Wimbledonská finalistka Bouchardová navíc "přežila" jen do dneška, v osmifinále ji vyřadila Ruska Jekatěrina Makarovová po setech 7:6, 6:4.

Ve Flushing Meadows usiluje Williamsová o třetí triumf za sebou a celkově šestý v kariéře. Pokud by turnaj opět ovládla, získala by osmnáctý grandslamový titul, čímž by se v historických tabulkách vyrovnala Martině Navrátilové a Chris Evertové.

Djokovič ve 4. kole porazil 6:1, 7:5, 6:4 Němce Philippa Kohlschreibera, což je shodou okolností poslední hráč, jenž ho na grandslamech vyřadil před branami čtvrtfinále ve třetím kole Roland Garros 2009. O semifinále se Djokovič utká s Britem Andym Murraym, který vyřadil ve třech setech Francouze Jo-Wilfrieda Tsongu.

Muži:

Dvouhra - 4. kolo:
Djokovič (1-Srb.) - Kohlschreiber (22-Něm.) 6:1, 7:5, 6:4; Murray (8-Brit.) - Tsonga (9-Fr.) 7:5, 7:5, 6:4.

Čtyřhra - 3. kolo:
Granollers, M. López (11-Šp.) - Paes, Štěpánek (6-Indie/ČR) 6:2, 4:6, 6:1.

Ženy: 

Dvouhra - 4. kolo:
S. Williamsová (1-USA) - Kanepiová (Est.) 6:3, 6:3; Makarovová (17-Rus.) - Bouchardová (7-Kan.) 7:6 (7:2), 6:4.

Čtyřhra - 3. kolo:
Dateová-Krummová, Záhlavová-Strýcová (Jap./ČR) - Hsieh Su-Wei, Pcheng Šuaj (2-Tchaj-wan/Čína) 7:6 (7:4), 6:4, Peschkeová, Srebotniková (5-ČR/Slovin.) - Kudrjavcevová, Rodionovová (9-Rus./Austr.) 4:6, 6:1, 7:6 (7:4); Blacková, Mirzaová (3-Zimb./Indie) - Jankovičová, Koukalová (Srb./ČR) 6:3, 6:2.

 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články