Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Šarapovová se vrátila na kurty na vítězné vlně

New York – Maria Šarapovová chyběla na tenisovém okruhu od olympijských her v Londýně, kvůli neznámým žaludečním potížím musela vynechat turnaje v Montrealu a Cincinnati. Na kurty se ale Ruska vrátila vítězně. Na newyorském US Open si bez potíží poradila s Maďarkou Melindou Czinkovou dvakrát 6:2.

Maria Šarapovová na US Open
zdroj: Isifa/Sipa

Ruská tenistka Maria Šarapovová hladce postoupila do druhého kola US Open, když ve svém prvním zápasu od olympijského turnaje zdolala v New Yorku Maďarku Melindu Czinkovou dvakrát 6:2. Světová trojka se předtím musela odhlásit z Montrealu a Cincinnati kvůli žaludečním potížím.

Pětadvacetiletá hráčka měla problémy už v olympijském Londýně po finálové prohře s Američankou Serenou Williamsovou. "Udělali mi nějaké testy, odebrali krev, šla jsem i na ultrazvuk," řekla Ruska v pondělí novinářům po svém úvodním vystoupení ve Flushing Meadows.

"Dozvěděla jsem se, že mám hlavně odpočívat, tak jsem vynechala turnaj v Montrealu. Asi šlo o znamení, že si mám dát pár týdnů pohov, ale bylo to zvláštní. Doktoři mi řekli, že jsem v pořádku a nejsem těhotná. 'Můžu dostat zpátky své peníze?', říkala jsem si," vyprávěla s úsměvem Šarapovová.

Před cestou do New Yorku však už vítězka letošního French Open mohla začít s normální stravou a i nové testy dopadly dobře. "Jsem šťastná, že jsem si zase zahrála soutěžní zápas. Svým způsobem jsem si udělala hezkou pauzu, jenže po všem tom tréninku má člověk chuť hlavně hrát," řekla.

V druhém kole nasazenou trojku čeká zápas se Španělkou Lourdes Domínguezovou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články