Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Hvězdné duo Djokovič - Federer padlo v deblu. Přesto Evropa válí

Po Praze převzalo štafetu Chicago a odstartoval zde druhý ročník tenisové soutěže Laver Cup. Po prvnímu dnu vede výběr Evropy nad světem 3:1. V singlech své úlohy zvládli Grigor Dimitrov, Kyle Edmund a David Goffin. Naopak hvězdná dvojice Roger Federer a Novak Djokovič ve čtyřhře podlehla Kevinu Andersonovi a Jacku Sockovi až v supertibreaku. Další utkání druhého dne sledujte živě na ČT sport a webu ctsport.cz od 20:00.

Roger Federer a Novak Djokovič v deblu
zdroj: ČTK/ABACA/AA/ABACA

Za stavu 3:0 nastoupili poprvé na jedné straně kurtu Federer s Djokovičem, majitelé 34 grandslamových titulů ve dvouhře. První sadu sice v tie-breaku získali, potom už se ale čím dál víc projevovala vzájemná nesehranost. Tu nejlépe ilustroval úsměvný moment, kdy Djokovič ve snaze vrátit míč přes síť trefil Federera do zad. Rozhodující set vyhráli Sock s Andersonem 10:6.

Bulharský tenista nedal v prvním zápase letošního Laver Cupu Tiafoeovi šanci. Už ve druhé hře utkání se mu povedl brejk a v první sadě přidal i druhý. Set zvládl v poměru 6:1 za pouhých 26 minut. Přestože se čtyřicátý muž světového žebříčku Tiafoe ve druhé sadě lehce zvedl, na zdramatizování souboje neměl a padl 4:6.

Druhé utkání bylo o poznání vyrovnanější. Střetla se světová šestnáctka Edmund a o dvě příčky horší Sock. Rodák z Lincolnu v prvním setu nebyl ve své kůži. Neprojevila se u něj taktika, s kterou chtěl na Brita vyrukovat. Často zbytečně obíhal bekhend a chyboval, první sadu prohrál 4:6.

Je nám líto, video expirovalo.
Evropa vede po prvním dnu 3:1 nad světem

Druhý set Sock zvládl brejkem v jedenácté hře a dovedl ho do vítězství 7:5. Supertiebreak však nezačal ideálně a prohrával už 2:7, vztekle napálil míček do hlediště. Nedokázal se vzchopit, prohrál 6:10. Utkání trvalo hodinu a 43 minut.

Světová desítka David Goffin potřeboval s Argenticem Diego Schwartzmanem také zkrácený třetí set. Nejdříve vyhrál 6:4, stejném poměrem odpověděla světová třináctka. Ale Goffin nakonec ovládl supertiebreak 10:6.

Výběr světa - Evropa 1:3 po druhé dvouhře

Tiafoe (USA) - Dimitrov (Bul.) 1:6, 4:6

Sock (USA) - Edmund (Brit.) 4:6, 7:5, 6:10

Schwartzman (Arg.) - Goffin (Belg.) 4:6, 6:4, 9:11

Anderson, Sock (JAR/USA) - Djokovič, Federer 6:7 (5:7), 6:3, 10:6 Srb./Švýc.).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články