Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Laver Cup? Je to velké ocenění, řekl Berdych ke startu na turnaji

Praha - Tomáš Berdych skončil na US Open ve druhém kole na raketě Alexandra Dolgopolova. V Americe si český tenista stěžoval na bolesti žeber, nyní se už ale připravuje na závěr sezony, kdy ho čeká boj o Turnaj mistrů a také účast na prestižním Laver Cupu v Praze s hvězdným obsazením.

Roger Federer (vlevo) a Tomáš Berdych
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Tomáš Berdych bude v evropském výběru vedeném kapitánem Björnem Borgem ve společnosti velkých hvězd Rogera Federera, Rafaela Nadala, Dominica Thiema a Marina Čiliče. "Je to velké ocenění, když v mém případě jsem byl volbou jakoby navíc," řekl Berdych.

Poslední týdny mu znepříjemňovalo zranění žeber. Ve světovém žebříčku je až osmnáctý, přesto má naději vybojovat si účast na Turnaji mistrů. I proto se rozhodl nenastoupit v daviscupové baráži v Nizozemsku. Zítra odlétá na soustředění do Monte Carla, aby nabral formu na závěr sezony a premiérový ročník Laver Cupu.

"Pokusím se to využít více na kondiční přípravu a potom od té druhé půlky se přidá i tenis," uvedl Berdych. Tenisové utkání Evropa versus Svět bude probíhat od 22. do 24. září v Praze a vysílat jej bude program ČT sport. "Myslím, že je to opravdu takový malý svátek tenisu," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Berdych se těší na premiéru Laver Cupu
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články