Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Laver Cup zná složení základních sestav, v Praze si zahrají i Čilič s Querrym

Praha - Premiérového ročníku tenisového Laver Cupu se v Praze zúčastní také Marin Čilič z Chorvatska a Sam Querrey z USA. Základní formace týmů Evropy i světa jsou proto momentálně uzavřeny. Po skončení US Open zveřejní kapitáni Björn Borg a John McEnroe jména držitelů dvou volných karet. Prestižní turnaj se v české metropoli uskuteční koncem září.

Marin Čilič
zdroj: Reuters autor: Andrew Couldridge

Osmadvacetiletý Čilič je vítězem US Open z roku 2014, dohromady opanoval 17 turnajů na okruhu ATP a ve světovém žebříčku figuruje na šestém místě. Letos si zahrál finále Wimbledonu proti Rogeru Federerovi, s nímž se sejde v jednom týmu.

"Vím, jak skvělou letošní sezonu Roger má, proto bude úžasné si s ním zahrát v jednom družstvu," uvedl Čilič. "Být součástí prvního ročníku Laver Cupu je opravdu vzrušující a je to něco, na co se doopravdy moc těším. Reprezentovat Evropu je pro mě velkou poctou," dodal loňský finalista Davis Cupu.

Kromě nich jsou ve výběru kapitána Borga také Rafael Nadal ze Španělska a Dominic Thiem z Rakouska. Předpokládá se, že zmíněné kvarteto doplní na volnou kartu Tomáš Berdych. "Tým Evropy shromáždil spoustu silných hráčů a já nemůžu být více nadšený," řekl Borg.

Devětadvacetiletý Querrey má turnajových trofejí deset, v žebříčku ATP je aktuálně dvacátý a ve výběru světa bude s Johnem Isnerem a Jackem Sockem třetím Američanem. Tým doplní Milos Raonic z Kanady.

"Evropa má sice tři grandslamové šampiony, ale my máme čtyři hráče s nejtvrdším podáním na světě," upozornil kapitán McEnroe. "Sam je nebezpečný hráč, který během posledních dvou let dvakrát zaskočil ve Wimbledonu světové jedničky, a do našeho týmu přinese kvalitní tenis," doplnil.

Akce pořádaná jako pocta australské tenisové legendě Rodu Laverovi se v pražské O2 areně uskuteční od 22. do 24. září. Konat by se měla vždy v září s výjimkou roku, v němž jsou letní olympijské hry.

Složení týmů pro 1. ročník Laver Cupu:

Evropa: Roger Federer, Rafael Nadal, Dominic Thiem, Marin Čilič

Svět: Milos Raonic, John Isner, Jack Sock, Sam Querrey

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články