Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

French Open: Kvitovou čeká Matteková-Sandsová, do 2. kola jde i Veselý

Paříž - Petru Kvitovou čeká na French Open druhý zápas po návratu na kurty. Ve druhém kole se střetne s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou, světovou deblovou jedničkou, která se do hlavní soutěže ve dvouhře probojovala z kvalifikace. Druhé kolo antukového grandslamu v Paříži bude v areálu Rolanda Garrose hrát také Jiří Veselý, kterého čeká souboj s britským soupeřem Aljažem Bedenem. Přímé přenosy z French Open vysílá ČT sport a web ctsport.cz, utkání Petry Kvitové začíná v 10:55.

Petra Kvitová na French Open
zdroj: ČTK/AP/Petr David Josek

Kvitová, která se zotavila po prosincovém přepadení a operaci pořezaných prstů levé ruky, v neděli přehrála Julii Boserupovou z USA. Pak měla bývalá světová dvojka volný den a dnes se chystala na Mattekovou-Sandsovou (117. v žebříčku WTA).

"Petra je nedočkavá, až si bude moci zase zahrát," řekl kouč Kvitové Jiří Vaněk po úterním tréninku. Věří, že jeho svěřenkyně opět zápas zvládne psychicky a poveze se na vlně euforie z návratu. "Určitě to hlavou utáhne."

Proti Mattekové-Sandsové čeká Kvitovou pestřejší hra. "To bude jiný tenis (než od Boserupové)," řekl Vaněk. V neděli sledoval extravagantní Američanku v 1. kole. "Bethanie používá víc čopy a kraťasy, ale když bude hrát Petra rychle, nepustí soupeřku k tomu, aby ji mohla rozebírat. Bude to o Petře," prohlásil.

Matteková-Sandsová oba vzájemné duely s dvojnásobnou wimbledonskou vítězkou prohrála, v roce 2009 ve Fed Cupu a o dva roky později v hale v Paříži. "Těším se," řekla Američanka. Z návratu Kvitové na okruh byla nadšená. "Objala jsem ji, když jsme se poprvé viděly. Ona je znamenitá hráčka a skvělá holka," doplnila.

Rady by obě aktérky zápasu mohly žádat od Lucie Šafářové. Předloňská finalistka French Open slavila s Kvitovou třikrát fedcupový triumf a s Mattekovou-Sandsovou tvoří aktuální nejlepší deblový pár světa.

"K tomu se vůbec nemůžu vyjádřit," smála se Šafářová. "Pétin comeback je úžasný a samozřejmě jí při něm moc fandím. Na druhou stranu proti ní bude hrát moje parťačka a kamarádka, takže já se na ten zápas asi ani nebudu dívat."

Jiří Veselý na French Open
zdroj: ČTK/Lebeda Pavel

Veselý se pokusí poprvé v Paříži postoupit do 3. kola. "Hraju slušně. Potřebuju udělat průlom, trefit větší výsledek. Proč ne tady?" řekl po úvodním utkání. Bedeneho v jediném vzájemném utkání porazil. "Rozhodně to je hratelný soupeř, ale nesmíme zapomenout, že má výbornou formu," připomněl Veselý, že slovinský rodák vyhrál letos tři challengery a hrál finále turnaje ATP v Budapešti.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články