Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Nadal a Djokovič si připsali jubilejní výhry a jdou dál

Paříž - Největší favorité French Open Srb Novak Djokovič a Španěl Rafael Nadal v druhém kole na Roland Garros dosáhli různých milníků. První hráč světa Djokovič si připsal jako osmý tenista historie padesátou výhru na French Open a Nadal zaznamenal 200. vítězství v utkání dvouhry na grandslamu. 

Novak Djokovič na French Open
zdroj: Reuters autor: GONZALO FUENTES

Djokovič slavil jubilejní padesátou výhru v Paříži ve 2. kole, v kterém zdolal Belgičana Steva Darcise 7:5, 6:3 a 6:4, i když udělal 42 nevynucených chyb. Stal se po Rogeru Federerovi a Sereně Williamsové zároveň třetím hráčem v open éře, který se radoval z 50 vyhraných zápasů na každém z grandslamů.

Minimálně 50 výher v Paříži dosáhli také Nadal, Federer, Guillermo Vilas, Ivan Lendl, Andre Agassi a Nicola Pietrangeli a všichni turnaj alespoň jednou ovládli. Djokovičovi zatím titul z French Open uniká, třikrát prohrál ve finále.

Nadal si ve 2. kole poradil s Facundem Bagnisem z Argentiny jasně 6:3, 6:0, 6:3 a stal se osmým hráčem s 200 grandslamovými výhrami. Nejvíce jich má na kontě Federer (302), který letos Roland Garros kvůli zranění vynechal.

"Jsem nadšený, že jsem zase konkurenceschopný. Roland Garros je a bude pro mě mimořádným turnajem. V každém utkání i v tréninku se snažím být připraven a odvést to nejlepší," řekl majitel rekordních devíti vavřínů z French Open.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články