Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Takovou atmosféru neměl žádný jiný tým. Byly to úžasné roky, loučila se šťastná Šafářová

Byla to vítězná tečka za reprezentační kariérou ve Fed Cupu. Lucie Šafářová se rozloučila s českým týmem výhrou v závěrečné čtyřhře barážového duelu proti Kanadě a s Barborou Krejčíkovou přidaly také čtvrtý bod. Pak se už prostějovskými ochozy neslo její jméno.

Lucie Šafářová
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

"Vždycky jsem ráda byla součástí Fed Cupu a takového týmu. Měli jsme tak dobrou atmosféru a tak dobře jsme si rozuměli, že i díky tomu přišly úspěchy. Jsem strašně šťastná, co jsem mohla prožít. Už je čas to předat dál," řekla Šafářová.

Dvaatřicetiletá Šafářová loni oznámila, že letos ukončí kariéru, do fedcupové nominace se dostala překvapivě, neboť nehrála osm měsíců. Na kurt přišla za rozhodnutého stavu a ve Fed Cupu oslavila první deblovou výhru.

"Já už pláču, takže nevím, kolik toho řeknu," promluvila do mikrofonu na dvorci, ale přes dojetí a emoce nezadrhávala. Poděkovala rodině, realizačnímu týmu i fanouškům. "Takovou atmosféru neměl žádný jiný tým. Byly to úžasné roky," uvedla.

Gratulovala mladým hráčkám Markétě Vondroušové a Karolíně Muchové, které utkání baráže rozhodly už po dvouhrách. "Moc přeju týmu štěstí dál, ať český Fed Cup pokračuje jako doteď. Já vás budu pozorovat a fandit," řekla Šafářová, která měla podíl na pěti z šesti posledních triumfů českého výběru v soutěži.

Na závěr fedcupové kariéry vytvořila dvojici bývalých deblových světových jedniček s Krejčíkovou. Bylo znát, že dlouho nehrála zápas, ale obecenstvo nadchla esem, dobrými výměnami od základní čáry a přehledem na kurtu. "Byla to obrovská čest si s Luckou zahrát, byla jedním z mých vzorů," pronesla Krejčíková.

Češky zápas s Gabrielou Dabrowskou a Sharon Fichmanovou vyhrály 7:6 a 7:5, mečbol proměnila Šafářová jistým volejem. "Napadalo mě, jestli budu mít poslední balón, který budu zakončovat. A nakonec to vyšlo. Strašně si vážím, jakou rozlučku jsem tady mohla mít. Lidi mi vytvořili krásné prostředí," řekla poté, co si vychutnala potlesk a posílala polibky směrem k týmu i do hlediště.

Od kapitána Petra Pály i od manažera Miroslava Černoška, který tenistku přivedl do Prostějova, dostala květiny. "Chci ti pogratulovat za to, co jsi v tenisu dokázala, a za sebe i za tým, co jsi dokázala ve Fed Cupu. Byla jsi inspirací," vyzdvihl ji Pála na kurtu a později přiznal: "Byl jsem rád, že jsem se na kurtu nerozbrečel."

Z Prostějova odjela Šafářová do Stuttgartu, kde si příští týden díky divoké kartě zahraje čtyřhru s Ruskou Anastasií Pavljučenkovovou. Následně ji čekají ještě dvě rozlučky. "První se povedla krásně, tak uvidíme, jak vyjde česká singlová a ta zahraniční. Ale těším se na ně," řekla směrem k pražskému turnaji WTA, kde bude hrát od 29. května, a grandslamovému Roland Garros. V Paříži plánuje nastoupit do čtyřhry a pořadatele požádala o divokou kartu do dvouhry.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články