Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Velká zkušenost, radovala se Plíšková po prvním fedcupovém triumfu

Praha - Karolína Plíšková potvrdila i ve Fed Cupu, jak velkým je pro český tenis příslibem do budoucna. Třiadvacetiletá hráčka letos poprvé nakoukla do světové desítky žebříčku WTA a v pražské O2 areně se zasloužila o obrat fedcupového týmu ve finále proti Ruskám a výhru 3:2 na zápasy. Plíšková si fedcupovou premiéru odbyla v 1. kole v Kanadě a nyní dokázala před skoro patnáctitisícovým hledištěm získat dva body znamenající obrat v utkání.

Karolína Plíšková se raduje s Barborou Strýcovou
zdroj: ČTK

"Tohle jsou obrovské zkušenosti," řekla Plíšková. "Hrála jsem poprvé před takovým publikem, to se mi dlouho zase nepovede a dva vyhrané zápasy jsou super. Z tohoto víkendu si odnesu hodně, ale dojde mi to až časem. Teďka si budeme užívat," řekla Plíšková.

V sobotu ještě Plíšková nestačila na světovou čtyřku Marii Šarapovovou. Dnes ale za stavu 1:2 porazila Anastasii Pavljučenkovovou a poté v rozhodující čtyřhře získaly po pomalejším rozjezdu vítězný bod s Barborou Strýcovou.

"Zápas proti Marii (Šarapovové) mi moc pomohl, i když jsem prohrála. Ale asi ta prohra byla potřeba, aby to dopadlo, jak dopadlo," řekla s úsměvem. "V neděli už jsem věděla, do čeho jdu, a užila jsem si to. Cítila jsem se o hodně líp," řekla Plíšková.

Před zápasem s Pavljučenkovovou věděla, že musí vyhrát, ale nestresovala se tím. "Na to jsem nemyslela. Anastasii jsem letos porazila a věřila jsem si, že když budu hrát trošku líp než v sobotu, že to zase vyjde, a dokázala jsem to," řekla. Nervózní byla vždycky jen před zápasy. "Na kurtu jsem si to za pomoci lidí užívala."

Hned po dvouhře se dozvěděla, že ji čeká i čtyřhra se Strýcovou. "Za dobrou deblistku se nepovažuju, voleje mi moc nejdou," řekla Plíšková. Postupně se ale na kurtu zlepšovala. "Docela to šlo a na konci to byla neskutečná radost."

Svěřenkyně Jiřího Vaňka letos získala titul v Praze a hrála ještě pětkrát finále. V srpnu se dostala na sedmé místo světa a rok ukončila jako jedenáctá. "Teď nechci raketu dva týdny vidět," řekla hráčka s nejvíce odehranými zápasy v sezoně. "Únavu cítím, ale vzhledem k atmosféře a všemu okolo o tom ani nevím," dodala.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články