Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Kvitová se nejvíce těší na souboj se Šarapovovou, chce zopakovat úspěch z Turnaje mistryň

Praha – Zatímco si většina tenistek již delší dobu užívá posezonní volno, Petra Kvitová má před sebou poslední z vrcholů sezony – finále Fed Cupu, ve kterém budou hostit české tenistky před plnou O2 arenou Rusky. V jejich čele stane Maria Šarapovová. "Bude to asi nejvyšperkovanější souboj víkendu," těší se Kvitová na reprízu vítězného semifinále Turnaje mistryň.

Sport
zdroj: ČT4

Českému výběru ve složení Kvitová, Šafářová, Plíšková, Strýcová by měla ke skvělému výkonu opět pomáhat dobrá týmová nálada. "Jako tým jsme v pohodě jak na kurtu, tak mimo něj. Přispívá to i k tomu, že se na turnaje těšíme a ty tak jsou uvolněné. V týmu je jedna pro druhou. Pomáhají nám v tom i kluci z realizačního týmu," chválí.

Finálový souboj bude, byť tentokrát na domácí půdě, reprízou roku 2011, ve kterém české dívky započaly skvělé období ženského tenisu. "Na rok 2011 mám krásné vzpomínky, bylo to poprvé. Jsme rády, že jsme to zopakovaly, ale tehdy to bylo něco výjimečného. Vzpomínám si hlavně na čtyřhru, kdy jsme s Luckou (Šafářovou) seděly na lavičce a nemohly nic ovlivnit."

Kvitová půjde do soubojů jako šestá hráčka na světě, i ostatní členky výběru drží v posledním vydání žebříčku WTA vysoké příčky. Šafářová je devátá, Plíšková jedenáctá, Barbora Strýcová drží 41. pozici. Šafářová navíc stojí velmi vysoko i v žebříčku čtyřhry, papírově jsou tak Češky zřejmě lehkými favoritkami.

Na straně Ruska však stojí světová čtyřka Šarapovová. "Zápas s Marií bude asi nejvyšperkovanějším víkendovým soubojem. Já se na to strašně těším. Teď jsme hrály v Singapuru, byl to dobrý zápas, trochu jsme se oťukaly navzájem a teď nás čeká souboj před vyprodanou O2 arenou," těší se Kvitová.

Většina ruských hráček dorazila do Prahy už v neděli večer a kapitánka Anastasia Myskinová trénovala s Jekatěrinou Makarovovou, Anastasií Pavljučenkovovou a Jelenou Vesninovou. Šarapovová by měla teprve přiletět a bydlet má v jiném hotelu než ruský tým.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články