Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Sedmé semifinále v řadě. Tenistky hostí v Ostravě Francii

Ostrava - Lucie Šafářová zahájí boj českých tenistek o postup do dalšího finále Fed Cupu. Dvojka obhájkyň titulu se v semifinále v úvodní dvouhře střetne s francouzskou jedničkou Caroline Garciaovou. Poté nastoupí na kurt v ostravské ČEZ Areně Petra Kvitová a Kristina Mladenovicová. Přímý přenos sledujte od 11:40 na ČT sport a našem webu.

Lucie Šafářová
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

"Jdeme do utkání s nějakou taktikou. Všechny holky hrály dobře a bylo to těžké rozhodování. Těch možností máme tolik, že můžeme síly rozložit a dál bych nepředbíhal. Tohle je volba na sobotu a pak uvidíme, jak dál," řekl fedcupový kapitán Petr Pála. Své taktické plány neprozradil. "Některé věci zůstanou uvnitř v týmu," řekl.

V Ostravě hrají tenistky počtvrté během čtyř let. Všechny tři předchozí duely ovládly a prohrály jen jeden zápas. V domácím prostředí drží vítěznou šňůru šesti zápasů, naposledy prohrály 2:3 s výběrem USA v semifinále v Brně v roce 2009.

Němky chtějí po roce znovu do finále, čeká je Rusko

Německé tenistky touží po 22 letech ukončit čekání na fedcupový titul. Loni neuspěly v Praze ve finále proti českému týmu a letos si teoreticky můžou duel zopakovat. K tomu ale musí o víkendu porazit v semifinále Rusky a český výběr zase doma zvládnout roli favorita a postoupit přes Francii.

Němky mají na semifinále podobně jako Češky tři hráčky z elitní světové dvacítky a jejich kapitánka Barbara Rittnerová s nominací na dvouhry překvapila. První den nechá v Soči odpočívat světovou jedenáctku Andreu Petkovicovou i čtrnáctku Angelique Kerberovou, místo nich nasadila Sabine Lisickou (19. v žebříčku WTA) a Julii Görgesovou (63.). Proti nim za domácí nastoupí Světlana Kuzněcovová (24.) a Anastasia Pavljučenkovová (38.)

Německo vyhrálo Fed Cup v letech 1987 a 1992. Rusky získaly pohár čtyřikrát, naposledy v roce 2008. V roce 2011 nestačily ve finále v Moskvě na české tenistky a předloni způsobily ostudu. Tehdejšímu kapitánovi Šamilu Tarpiščevovi se omluvilo jedenáct hráček a jedničkou byla až 136. hráčka světa Alexandra Panovová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články