Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Fedcupové finále opět v O2 aréně. Přinese hala štěstí?

Praha - České tenistky budou o další titul ve Fed Cupu usilovat v O2 areně. Na stejném místě předloni porazily ve finále Srbky a letos v pražské hale přivítají v boji o stříbrnou trofej Němky. Zápas se uskuteční 8. a 9. listopadu a Petru Kvitovou a spol. může přijít podpořit až dvanáct tisíc diváků.

Lucie Šafářová
zdroj: ČTK autor: Petr David Josek

"Požadavky Mezinárodní tenisové federace, do kterých se jistě silně promítal i tlak tenisové federace Německa, na místo finále jsou však tak náročné, že v Česku lze hrát prakticky pouze v Praze v O2 areně," uvedl k volbě místa finále organizátor akce Miroslav Černošek, který chtěl původně uspořádat finále v Ostravě jako poděkování za podporu v předchozích fedcupových a daviscupových bitvách.

Tenistky zvolily na duel s Němkami tvrdý povrch novacrylic ultracushion, stejný jako při semifinále proti Itálii, které vyhrály suverénně 4:0. "Už se moc těším, po nezapomenutelném předloňském finále tušíme, co nás čeká - vyprodaná aréna a fantastická atmosféra. Věřím, že hráčky udělají vše pro to, aby se jim před domácím publikem podařilo získat zpět pohár," řekl kapitán tenistek Petr Pála.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články