Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Amstel Gold Race

Kvitová: Nechtěla bych na kurt za stavu 0:1

Ostrava - O víkendu čeká na české tenistky semifinálový duel Fed Cupu proti obhájkyním triumfu z Itálie. Za vítězstvím by měla domácí hráčky táhnout především světová šestka Petra Kvitová, která se v rozhovoru pro Českou televizi rozpovídala o nadcházejícím fedcupovém utkání.

Petra Kvitová
zdroj: AP autor: Faisal Osama

Vracíte se do Fed Cupu po roce, protože ve Španělsku jste nenastoupila kvůli nemoci. Co říkáte na podmínky, které v duelu se Španělskem panovaly?

Sledovala jsem to na dálku a byla ve spojení s týmem. Bylo to pro mě docela těžké sledovat jen na internetu, jak tam míčky ubývají nebo přibývají. To bylo nepříjemné a nechci to zase nějakou dobu zažít. Ale jsem ráda, že to holky zvládly i v takovém prostředím, v jakém byly. Vím, že si asi hodně zanadávaly na déšť a všechno to kolem. Slyšela jsem spoustu špatných věcí, ale důležité je, že uhrály tři body a že jsme tady.

Itálie přijela bez Flavie Pennettaové – může to být výhoda, nemusí – ale určitě to nebude procházka růžovým sadem.

To nebude rozhodně. My jsme byly všechny překvapené, že Penettaová nebyla v týmu a nepřijela sem. Myslíme, že má něco se zápěstím, takže její zranění se asi zase projevilo. Ale Italky i bez Pennettaové jsou natolik silné, že přijely v tom nejlepším složení, ve kterém teoreticky mohly.

Mají Erraniovou jako hráčku top ten, která už je tam nějaký ten rok. S Vinciovou hrají výborně debla. Teď tam mají "novou" hráčku Giorgiovou, která hrála v minulém týdnu finále na turnaji, a Knappovou, kterou moc neznám, ale určitě se může dostat vysoko.

Je nám líto, video expirovalo.
Host Sportovních zpráv: Petra Kvitová

S Itálií vždy rozhodovalo domácí prostředí a povrch. Může to, že hrajete doma a na tvrdém povrchu, který Italky nemají moc rády, být rozhodující výhoda?

Já věřím, že povrch, který tady udělali, pomůže nám. Když my hrajeme u nich na antuce, tak to není nic příjemného, protože tam nahází tolik antuky, že se tam boříme a ony si tam lebedí. My už jsme se před Fed Cupem s Italkami hecovaly, že tady to bude led, takže ať se nachystají a netěší se. Na druhou stranu Giorgiová, Erraniová a Vinciová umí hrát i na tvrdém povrchu, jinak by nebyly tam, kde jsou. Takže nesmí přijít žádné podcenění a musíme být stoprocentně připravené.

Zítra přijde na řadu losování. Nastupujete do Fed Cupu raději za stavu 0:0, nebo je vám jedno, jestli jste první nebo druhá? 

Je mi to více méně jedno. V posledních fedcupových utkáních jsem šla vždycky jako druhá po Lucce (Šafářové), která přinesla první bod do šatny. To se pak na kurt jde lépe. Jinak je mi to v podstatě jedno. Když se jde na kurt za stavu 0:0, tak to není takový tlak, ale za stavu 0:1 bych na kurt jít nechtěla. 

Hlavní zprávy

Nejčtenější články