Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

České tenistky zahájily přípravu na Austrálii

Ostrava - I když ještě na kurtu nejsou kompletní, české tenistky zahájily v Ostravě přípravu na víkendový zápas prvního kola Světové skupiny Fed Cupu proti Austrálii. Za obhajobou triumfů z uplynulých dvou ročníků vykročí v ostravské ČEZ Aréně v sobotu. Přímé přenosy nabídne kvůli MS v biatlonu výjimečně program ČT2 a náš web.

Petra Kvitová s trenérem Pálou
zdroj: ISIFA

Kapitán Petr Pála trénoval s jedničkou týmu Petrou Kvitovou a deblistkou Lucií Hradeckou, která se zotavuje z problémů s imunitním systémem. Lucie Šafářová kvůli problémům s kolenem zatím netrénuje, Andrea Hlaváčková se k týmu teprve připojí. "Lucka tři dny netrénovala, zkusí to ve středu. Petra hrála poprvé a bylo to slušné. Věřím, že během týdne vyladíme formu co nejlépe a odvedeme dobrý výkon," řekl Pála.

Obhájkyně prvenství na začátku nového roku nemají zrovna oslnivou formu. Světová osmička Kvitová i osmnáctka Šafářová vypadly na Australian Open ve druhém kole, úspěšné nebyly ani na dalších turnajích. "Petra teď potřebuje co nejvíce hrát. Každý vyhraný zápas je pro ni důležitý. Chceme s ní hrát hodně gamů a pak ještě poladit to, co bude případně haprovat," řekl Pála. V minulém týdnu Kvitová startovala na divokou kartu v Paříži a po vítězství ve druhém kole vypadla ve čtvrtfinále s domácí Kristinou Mladenovicovou.

České družstvo však věří, že zapůsobí kouzlo týmové soutěže, ve které se mu v poslední době nadmíru daří. "Mám Fed Cup opravdu ráda a ten týden si vždycky užívám. Jsem tady navíc skoro doma. Loni jsem tu hrála poprvé a atmosféra byla úžasná. Doufám, že se tu chytnu," řekla Kvitová.

Austrálii povede devátá hráčka světa Samantha Stosurová, s níž jsou v týmu Jarmila Gajdošová a překvapivé finalistky čtyřhry na Australian Open Casey Dellacquaová a Ashleigh Bartyová.

"Hlavně úspěch debla mě překvapil. Austrálie má opravdu silný tým. Stosurová tady nebude pod takovým tlakem jako v Melbourne a Gajdošová je typ hráčky, která do toho jde po hlavě, a když má den, je opravdu velmi nebezpečná," prohlásil Pála. Jeho výběr nicméně opatrně přijal roli favorita. "Na jasné vítězství se ale určitě netipujeme. Veřejnost možná čeká, že to bude lehké, my ale ne. Připouštíme, že jsme mírným favoritem," dodal Pála.

Je nám líto, video expirovalo.
Tenistky se připravují na Austrálii
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články