Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Alcaraz první utkání v roli tenisové jedničky prohrál, v Davis Cupu nestačil na Augera-Aliassimea

Španěl Carlos Alcaraz své první utkání v roli světové jedničky prohrál. Čerstvý vítěz US Open podlehl v daviscupovém utkání ve Valencii 7:6, 4:6, 2:6 Kanaďanovi Félixi Augeru-Aliassimeovi.

Carlos Alcaraz
zdroj: Reuters autor: Pablo Morano

Devatenáctiletý Alcaraz přiletěl na skupinovou fázi Davis Cupu po nedělním triumfu ve Flushing Meadows. Při středeční výhře 3:0 nad Srbskem ještě nehrál. Dnes nastoupil za stavu 1:0 po vítězství Roberta Bautisty nad Vaskem Pospilem, ale rozhodující bod nezískal.

"Je to velké vítězství pro mě a pro tým. Pro mě, protože Carlos je novou světovou jedničkou. Podal výborný výkon, měli bychom ho ocenit za to, že sem dorazil přes Atlantik a hrál. Ve třetím setu jsem byl lepší a dal jsem do toho všechno," radoval se Auger-Aliassime. O výsledku zápasu se rozhoduje ve čtyřhře.

Ve skupině C v Hamburku si druhou výhru zajistili Němci, kteří i bez své zraněné jedničky Alexandera Zvereva postoupili na finálový turnaj do Málagy.

Ve svém druhém utkání zdolali Belgii 2:1, stejně jako před dvěma dny proti Francii získali rozhodující bod v Davis Cupu neporažení deblisté Kevin Krawietz, Tim Pütz. Spolu s Němci mají jistý postup Australané.

Ve skupině A v Boloni využili domácího prostředí k postupu Italové, kteří už po dvouhrách porazili Argentinu, jež ve čtyřhře upravila na 1:2.

Základní část finálového turnaje se hraje do neděle. Vyřazovací fáze pro osm postupujících ze čtyř čtyřčlenných skupin se bude hrát 22. až 27. listopadu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články