Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Francouzi si po roce zahrají znovu ve finále, Španělsko vyřadili už po čtyřhře

Francie postoupila do finále Davisova poháru v nejrychlejším možném čase. V semifinále přidala postupový bod ve čtyřhře dvojice Julien Benneteau a Nicolas Mahut, kteří si poradili ve třech setech se španělským duem Marcel Granollers a Feliciano López po výsledku 6:0, 6:4 a 7:6. Chorvatsko vede ve druhém souboji nad Spojenými státy 2:1.

Nicolas Mahut (vlevo) a Julien Benneteau z Francie
zdroj: ČTK/AP autor: Michel Spingler

V druhém semifinále v Zadaru vykřesali naději tenisté Spojených států amerických, kteří ve čtyřhře získali první bod a s Chorvatskem prohrávají 1:2. V dramatickém duelu porazili Mike Bryan s Ryanem Harrisonem 7:5, 7:6, 1:6, 6:7 a 7:6 domácí dvojici Ivan Dodig, Mate Pavič. V pátek na antuce dominovali favorizovaní chorvatští singlisté Marin Čilič a Borna Čorič.

Pro Francouze vybojovali první dva body ve dvouhrách daviscupový debutant Benoit Paire a Lucas Pouille. Dnešní triumf ve čtyřhře byl emocionální především pro Benneteaua, jenž po US Open ukončil kariéru na ATP Tour a od příštího roku bude kapitánem fedcupového týmu.

Je nám líto, video expirovalo.
Francouzi přehráli Španěly 3:0 na zápasy a postoupili do finále

Španělé hrají v Lille bez své největší hvězdy a světové jedničky Rafaela Nadala, který léčí zraněné koleno z US Open.

Letos naposledy se hraje Davis Cup na tři vítězné sety a s finálovým duelem na půdě jednoho ze soupeřů. Od příštího roku se bude o vítězi tradiční soutěže rozhodovat na finálovém turnaji pro 18 týmů během jednoho týdne na neutrálním místě.

Semifinále tenisového Davisova poháru:

Lille: Francie - Španělsko 3:0

Benneteau, Mahut - F. López, Granollers 6:0, 6:4, 7:6 (9:7).

Zadar: Chorvatsko - USA 2:1

Dodig, Pavič - M. Bryan, R. Harrison 5:7, 6:7 (6:8), 6:1, 7:6 (7:5), 6:7 (5:7).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy