Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Rosol: Nevzpomenu si, kdy jsem naposledy zápas obrátil z mečbolu

Třinec – Před zápasem se bál debaklu, ale z kurtu nakonec odcházel Lukáš Rosol po první dvouhře čtvrtfinále Davisova poháru proti Jo-Wilriedu Tsongovi jako hrdina. Česká dvojka si hned na úvod připsala proti francouzskému čtvrtfinalistovi Wimbledonu trochu neplánované vítězství v pěti setech.

Lukáš Rosol
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

"Před zápasem jsem si říkal hlavně nedostat 1:6, 2:6, 1:6, aby to nebyla ostuda. Říkal jsem si, že musím udržet první tři gamy na svém servisu a že to půjde. Bál jsem se debaklu a nakonec se to ještě přiklonilo na moji stranu," řekl Rosol.

Na debakl to nebylo, ale k prohře měl blízko. Ve čtvrté sadě dokonce musel odvracet dva mečboly. "Nevzpomenu si, kdy naposledy jsem zápas obrátil z mečbolu. Musím říct, že mi hodně pomohlo publikum. Bylo neskutečné a hnalo mě dopředu," řekl Rosol.

Přiznal se, že kvůli nervozitě nemohl usnout. "Já jsem spal snad čtyři hodiny. Převaloval jsem se na posteli, měl jsem milion různých myšlenek. Tady nehraju za sebe jako na turnaji, kde po prohře můžu být naštvaný sám na sebe, ale hraju za Česko a vnímal jsem, že lidi ode mě mají očekávání," vysvětlil Rosol.

Jak nemohl zamhouřit oka, těkal po televizní obrazovce. Už po půlnoci se tak dozvěděl o útoku ve francouzském Nice. "Jestli je to ovlivnilo? Je to možné. Je to smutné, co se to děje ve světě. Museli to ale hodit na kurtu za hlavu a hrát," řekl Rosol.

Rosol během utkání na dvorci rostl s každou podařenou výměnou. Když se zápas obrátil v jeho prospěch, znovu se mu rozklepaly ruce. "Když to bylo 40:15 v posledním gamu, najednou jsme měl tuhé ruce a nohy. Ale podařilo se mi ten poslední balon uhrát," oddechl si Rosol.

"Já jsem ten pátý set začal dobře. Když mi vzal podání, byl jsem trochu dole, ale povedlo se mi pak dobře returnovat a on se nemohl spoléhat na první servis. Začalo se více hrát a to mi vyhovovalo," vyprávěl zmožený Rosol, který více než hodinu po utkání trávil v péči fyzioterapeuta.

I když toho měl plné zuby, do dalšího zápasu bude prý v pohodě. "Já jsem poslední dva pětiseťáky v Paříži a Wimbledonu prohrál, ale zlomil jsem to na svoji stranu. Cítím se fyzicky dobře a jsem rád, že v jednatřiceti na ně pořád stačím," usmál se Rosol.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články