Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Djokovič se v Davis Cupu s Murraym neutká, potřebuje pauzu

Londýn - Světová jednička Novak Djokovič nenastoupí do čtvrtfinále Davisova poháru proti Velké Británii, které by se v Bělehradě mělo hrát od 15. do 17. července. Andy Murray naopak národnímu týmu k dispozici bude.

Novak Djokovič
zdroj: AP autor: Matt Cilley

Djokovič po sobotním překvapivém konci ve Wimbledonu oznámil, že potřebuje pauzu, a přiznal, že není ani stoprocentně zdravotně fit. Ve 3. kole prohrál se Samem Querreym z USA a přišel o šanci vyhrát pátý grandslam v řadě. Omluvil se proto i z daviscupového utkání.

Naopak Murray povede loňské šampiony za postupem do semifinále, v nominaci jsou také jeho bratr Jamie, Kyle Edmund, Dan Evans a Dominic Inglot. "Řekl, že je (Murray, pozn. redakce) připravený a pojede. Znovu tak prokázal velké odhodlání bojovat za svou zemi," řekl britský kapitán Leon Smith.

Světová dvojka je na trávě v All England Clubu stále ve hře. Po třísetovém vítězství nad Australanem Kyrgiosem postoupil do čtvrtfinále, kde změří síly s Francouzem Jo-Wilfriedem Tsongou. Davis Cup se bude hrát týden po skončení londýnského grandslamu. Čeští reprezentanti přivítají v Třinci tenisty Francie.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články