Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Francouzi před soubojem v Česku věří v celkový triumf. Cítím to, říká kapitán Noah

Guadeloupe - Týden po Wimbledonu budou čeští tenisté bojovat o postup do semifinále Davis Cupu doma proti Francii. Ta přitom před rokem a půl zastavila možnost na český hattrick vítězství, a čeští tenisté tak svému soupeři mají co oplácet. Kapitán francouzských tenistů Yannick Noah však věří, že jeho svěřenci mohou vyhrát nejen zápas na české půdě, ale celý turnaj.

Yannick Noah s Richardem Gasquetem
zdroj: imago sportfotodienst

"Můžeme prohrát," řekl Noah směrem k duelu s českými tenisty. "Neříkám, že jsme nejlepší. Nejsme, ale týmový duch nám dodává energii. Cítím to. Cítím, že letos můžeme (v Davis Cupu) zvítězit," řekl.

Francie získala slavnou "salátovou mísu" devětkrát, ale naposledy před 15 lety. Noah se vrátil na post kapitána tenistů galského kohouta po 16 letech a rád by navázal na triumfy, ke kterým tým z této pozice dovedl v letech 1991 a 1996.

"Chyběl mi daviscupový duch a kamarádství, které jsme tenkrát prožívali," řekl pětapadesátiletý Noah. "Nebyl jsem si jistý, jestli správná nálada bude fungovat i nyní, ale je to tam. Nikdo si v šatně nehoní triko a všichni bojují pro tým," uvedl poslední francouzský vítěz Roland Garros (1983) a někdejší světová trojka.

Francouzi v prvním kole, hraném na Guadeloupe v Karibském moři, porazili o víkendu oslabenou Kanadu 4:0, Češi uspěli v Německu po výhře 3:2. Noah má k dispozici vyrovnaný tým. Na Guadeloupe sestavu tvořili devátý hráč světa Jo-Wilfried Tsonga, desátý Richard Gasquet, šestnáctý Gaël Monfils a devatenáctý Gilles Simon. Ve světové padesátce dvouhry jsou ještě Benoit Paire (22.), Jeremy Chardy (32.) a Nicolas Mahut (44.), který je desátý ve čtyřhře.

Čtvrtfinále mezi českými tenisty a Francií se 15. až 17. července uskuteční nejspíše v hokejové Werk Areně v Třinci. Svěřenci kapitána Jaroslava Navrátila zkusí Francii oplatit porážku ze semifinále soutěže na Roland Garros v září 2014.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články