Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Navrátil stále věří: Pár zápasů už se v Davisově poháru z 0:2 vyhrálo

Paříž - Tenisté poprvé v Davis Cupu od finále před pěti lety prohrávají po prvním dnu 0:2. V roce 2009 proti Španělsku neuhráli ani bod, ale nyní v semifinále ve Francii doufají, že mají ještě šanci uspět. "Není na místě panika. Musíme věřit, že se to dá vyhrát a začneme čtyřhrou," prohlásil nehrající kapitán Jaroslav Navrátil.

Tomáš Berdych
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

"Tady ještě šanci máme. Nejsem rezignovaný, vyhráli jsme dvakrát Davis Cup, tenhle tým má sílu. Nálada není ideální, kluci jsou z toho zvadlí, ale jedeme dál," burcoval Navrátil po dvouhrách, v nichž Tomáš Berdych proti Richardu Gasquetovi ani Lukáš Rosol proti Jo-Wilfriedu Tsongovi neuhráli ani set.

Povzbudit bude muset kapitán především jedničku týmu a dlouholetou oporu Berdycha. Ten uhrál proti Gasquetovi na Roland Garros jen osm her a svůj výkon označil za nejhorší v Davisově poháru. "Takový zápas se prostě stane. Sedm let nás táhne, teď si to vybral. Vážně v tom nevidím problém," řekl Navrátil.

Ve finále v roce 2009 prohráli úvodní dvouhry Berdych a Radek Štěpánek a pak ztratili i čtyřhru, což je jediná prohra tohoto páru v soutěži vedle 15 výher. I proto Češi živí naději, že by ve čtyřhře mohli v sobotu vykřesat naději na obrat.

"Čtyřhře věřím, že můžeme vyhrát, i když to bude těžké, což říkám od začátku. Pár zápasů už se v Davisově poháru vyhrálo z 0:2," řekl Navrátil. Letos se to například povedlo právě Francouzům s Německem ve čtvrtfinále. "Zkušenosti na to máme. Jdeme do toho. Bude to velice těžký. Zkusíme se soustředit na debla, abychom se dostali alespoň do zápasu a v neděli bylo ještě o co hrát," doplnil.

Krizový den v nejhorší moment

Kapitána překvapilo, že na Berdycha přišel špatný den. V trénincích mu po příletu z New Yorku přišel dobrý. "Vůbec mě nenapadlo, že by mohlo přijít to, co přišlo. Přiletěl z Ameriky v sobotu, prostě mu ten čas asi nestačil. Byl těžký na nohách. Přišlo mi, že chytil po návratu z Ameriky krizový den až dneska," litoval Navrátil.

Berdych se přitom snažil udělat vše, aby byl připraven. V sobotu se vrátil z USA a hned v neděli odletěl s týmem do Francie. "Šel s kůží na trh, je obdivuhodné, že na sebe tohle břímě vůbec vezme. Nevyšel mu zápas, ale to se vůbec nic neděje. Drží nás tolik let, není to robot, taky je jen člověk," ocenil Navrátil Berdycha.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články