Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Djokovič kraloval, ale za Kanadu srovnal na 1:1 Raonic

Bělehrad - Srbští tenisté hrají po prvním dnu semifinále Davisova poháru s Kanadou 1:1. Úvodní zápas vyhrál první hráč světového žebříčku Novak Djokovič, který hladce porazil Vaska Pospisila 6:2, 6:0 a 6:4. Po výhře 5:7, 6:3, 3:6, 6:3 a 10:8 v pětisetové bitvě s Jankem Tipsarevičem však na bělehradské antuce srovnal Milos Raonic.

Novak Djokovič
zdroj: ČTK/AP autor: Al Behrman

Srbové jsou proti týmu, který v 1. kole vyřadil nečekaně Španělsko a hraje své vůbec první semifinále v historii, velkými favority. Poražený hráč pondělního finále US Open Djokovič to v utkání s dvojkou kanadského týmu rychle potvrdil. Djokovič svého soupeře s českými kořeny nepustil za celý zápas k jednomu brejkbolu - ve druhé sadě nedovolil Pospisilovi získat ani jednu hru, v té poslední zase při svých podáních ztratil jen dva fiftýny.

Druhý duel se naopak protáhl na čtyři a čtvrt hodiny. Domácí Tipsarevič vedl 1:0 i 2:1 na sety, ale kanadská jednička se pokaždé vzchopila a nepříznivý stav zvrátila. V posledním setu, který trval 78 minut, Raonic dokonce odvrátil při svém podání za stavu 4:5 mečbol. Následovala dlouhá přetahovaná a Raonicovi stejně jako v předchozích dvou vítězných setech musel stačit jeden brejk. Ten se jedenáctému hráči světového žebříčku podařilo potvrdit, když využil druhý mečbol.

Vítěz duelu mezi Srbskem a Kanadou se utká v polovině listopadu s lepším z druhého semifinále mezi Českou republikou a Argentinou.

Srbsko - Kanada 1:1 po úvodním dni

Djokovič - Pospisil 6:2, 6:0, 6:4, Tipsarevič - Raonic 7:5, 3:6, 6:3, 3:6, 8:10.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články