Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Tenisté po třech letech prohráli čtyřhru a Kazachstán snížil na 2:1

Astana - Tenisté Radek Štěpánek s Janem Hájkem nezískali třetí postupový bod ve čtvrtfinále Davisova poháru v Kazachstánu. Češi prohráli čtyřhru s dvojicí Jurij Ščukin, Andrej Golubjov 6:7, 4:6, 3:6 a v Astaně vedou před nedělními dvouhrami 2:1 na zápasy. "Kazaši odehráli velmi dobrou čtyřhru a Golubjov byl nejlepší. Stále vedeme 2:1 a máme další dvě šance zápas ukončit," řekl kapitán Jaroslav Navrátil.

Radek Štěpánek a Jan Hájek
zdroj: AP autor: Alexei Filippov

Češi začali čtyřhru jistě, využili zpočátku slabého výkonu Ščukina a po zisku jeho podání to vypadalo na bezproblémový úvodní set. Jenomže za stavu 5:4 neudržel Hájek servis. "Já (to zkazil) na síti," vzal na sebe Štěpánek ztrátu gamu. Úvodní dějství tak rozhodl tie-break, v kterém česká dvojice uhrála pouze dva body.

Na Štěpánkovi byla znát více než dvouměsíční herní pauza po operaci krční páteře. Chyběl mu cit na síti i při returnech a k míčům se dostával pozdě. Češi nevyužili v druhém setu za stavu 3:2 vedení 40:0 při podání Golubjova. Nedůrazné Štěpánkovy náběhy pak znamenaly, že poprvé v utkání přišel o servis.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy daviscupové čtyřhry s Kazachstánem

Další čtyři brejkboly neproměnili Češi při podání Golubjova za stavu 4:5. Ve zbytku utkání už nenašel český pár impulz ke změně hry a i třetí set ztratil. "Kazaši využili lépe šance při brejkbolech a zezadu hráli dobře. Tenis je o využívání šancí, a v tom jsem byli horší," konstatoval Štěpánek po utkání.

Tenisté, kterým chybí kvůli bolavému ramenu v Kazachstánu šestý hráč světa Tomáš Berdych, prohráli daviscupovou čtyřhru po deseti výhrách v řadě. Naposledy deblový bod nezískali v roce 2009 ve finále proti Španělsku v Barceloně.

V úvodní nedělní dvouhře se od 10:00 našeho času pokusí tenisty posunout do semifinále Lukáš Rosol v duelu s Michailem Kukuškinem, po nich případně rozhodne Hájkův zápas s Golubjovem. Oba kapitáni ale mají možnost nominaci změnit."Kdo v neděli nastoupí, o tom se teprve rozhodneme, teď je brzy po utkání," uvedl Navrátil, ale z jeho slov vyplynulo, že Rosol nejspíše v roli jedničky zůstane. "Čekám, že Kazaši místo Kukuškina nasadí Koroljova," odhadoval Navrátil.


Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články