Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Navrátil: Po sedmi letech mám ze čtyřhry zase strach

Ženeva – Po úvodních dvouhrách je stav utkání Davisova poháru mezi Českem a Švýcarskem vyrovnaný 1:1. Sobotní čtyřhra bývá v posledních letech doménou českých tenistů. Jenže tentokrát o klíčový druhý bod nebude po boku Tomáše Berdycha bojovat zraněný Radek Štěpánek, ale Lukáš Rosol. Přímý přenos čtyřhry můžete sledovat od 13:30 na ČT sport a našem webu.

"Čtyřhra bude jako vždy důležitá a po šesti sedmi letech z ní mám poprvé strach," řekl kapitán Jaroslav Navrátil. "Já to říkám pořád, čtyřhra je strašně důležitý bod a hodně lidí si to neuvědomuje. My se o to půjdeme porvat a vybojovat druhý bod," dodal Berdych. "Věřím, že najdeme zbraň a uděláme dobrý výsledek. Mohlo by to vyjít," věřil i Rosol.

Kapitán Navrátil byl před čtyřhrou nervózní, protože spolu Berdych s Rosolem dosud nehráli a navíc oba hrají stejným stylem: opírají se o tvrdý servis a forhend. Se Štěpánkem se ranař Berdych doplňoval s finesami svého parťáka na síti. I ostatní partneři, se kterými Berdych debla hrál, byli hodně dobrými deblisty.

"Nevím, kdo bude debla řídit, a nejde to hrát dva singly. Musíme si o tom promluvit. Budou se muset přizpůsobit, dobře servírovat a returnovat, ale na síti si budou muset pomoci. Bude chybět sehranost, která funguje s Radkem," řekl Navrátil.

Berdych kolegovi radit nehodlá

Berdych věřil, že Rosolovi, který loni vyhrál v deblu turnaj ATP, nemusí zásadně radit. "Ať to dá co nejvíckrát přes síť jako já. Oba jsme dost velcí profíci, abychom věděli, co na kurtu dělat. Budeme to muset hlídat od prvního balonu a skládat na kurtu," řekl.

Švýcaři nahlásili dvojici Stanislas Wawrinka, který hladce porazil Rosola, a Marco Chiudinelli. "Wawrinka taky není super deblista, to Tomáš (Berdych) je lepší," věřil Navrátil. "Wawrinka bude určitě jejich silnější článek, ale je tam ještě Chidunelii," naznačil Rosol, který by měl hrát na forhendové straně, možnou taktiku.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlas Tomáše Berdycha po 2. dvouhře
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články