Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Přípravné utkání

Českým deblistům se do cesty postaví vítězové Turnaje mistrů

Praha - Jubilejní sté finále Davisova poháru v Praze slibuje vyrovnaný souboj o legendární Salátovou mísu. Bezpochyby významnou roli v něm sehraje výsledek deblu. Důležitým trumfem Španělů tak mohou být vítězové Turnaje mistrů Marcel Granollers a Marc López.

Španělé trénují na Davis Cup
zdroj: ČT24

Kurt v O2 areně si vyzkoušli už všichni nominovaní hráči, španělští deblisté si povrch ozkoušeli až jako poslední. "Je to pro nás významný týden. V Londýně jsme vyhráli Turnaj mistrů a musím říct, že nám to dodalo hodně odvahy a velké sebevědomí," uvedl desátý hráč deblového žebříčku Marcel Granollers.

"Výhra v Londýně byla největším úspěchem v mé kariéře. Na žebříčku čtyřhry jsem momentálně šestý, ale singl jsem letos v dubnu přestal hrát, a proto jsem šťastný, že tady vůbec mohu být," doplnil jeho kolega Marc López. "Češi mají skvělý tým a vůbec to s nimi nebude jednoduché," dodal.

Tomáš Berdych s Radkem Štěpánkem si ale v daviscupové čtyřhře věří. Z dvanácti zápasů vyhráli jedenáct. Jedinou prohru Štěpánkovi s Berdychem uštědřili právě Španělé před třemi lety ve finále. Na barcelonské antuce nestačila česká dvojice na Fernanda Verdaska s Felicianem Lópezem. Tentokrát je čekají čerství vítězové čtyřhry na Turnaji mistrů.

Je nám líto, video expirovalo.
Granollers s Lópezem vyzkoušeli O2 arenu

"Můžeme jim k tomu pogratulovat," reagoval Berdych na nečekaný úspěch španělské dvojice v Londýně. "Já moc ne," doplnil Štěpánek, který hrál na Turnaji mistrů s Indem Leanderem Paesem a sám si na zmíněný titul brousil zuby. Berdych se Štěpánkem si uvědomují sílu Granollerse a Marka Lópeze v deblu, ale díky výsledkům z předešlých zápasů mají dostatek sebevědomí. "Tady Španěly čeká něco jiného. Ať se připraví a budou se, doufám, divit," řekl Berdych. 

Tenisté si v klidu zatrénovali

Čeští i španělští tenisté měli dnes podle plánu k dispozici dvě tříhodinové tréninkové jednotky. Domácí jednička Tomáš Berdych hrál dvakrát po hodině, Radek Štěpánek trénoval dopoledne, zatímco odpoledne měl volno a věnoval se odpočinku a rehabilitaci.

Čtvrteční los se uskuteční od 13:00 v Obecním domě a očekává se, že kapitán Jaroslav Navrátil pošle s Berdychem do dvouher Štěpánka. Na diskutovanou páteční variantu s Lukášem Rosolem, aby Štěpánek šetřil síly, nejspíše nedojde. Rosol se letos zaskvěl výhrou ve Wimbledonu nad Rafaelem Nadalem, ale v Davis Cupu hrál jen tři zápasy a všechny za rozhodnutého stavu. Štěpánek už je v nominaci posedmnácté a jeho celková bilance je 24 výher a 12 porážek. "Pokud bude Štěpánek chodit na síť, tak může obranáři hodně škodit," uvažoval bývalý daviscupový kapitán Vladislav Šavrda před pátečním duelem Štěpánka se španělskou jedničkou Davidem Ferrerem.

I španělská nominace má před losem jeden otazník. V týmu má kapitán Alex Corretja vedle Ferrera na dvouhru ještě Nicoláse Almagra, ale v Praze trénuje i levou rukou hrající Feliciano López a Češi čekali jeho zařazení do týmu. K tomu ale asi nedojde, Corretja to naznačil v týdnu a López má i problém se zády, kvůli kterým letos už například vzdal utkání prvního kola grandslamového Roland Garros.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články