Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Junior Menšík je ve finále Australian Open a může navázat na Veselého

Už jen krůček dělí Jakuba Menšíka od juniorského grandslamového titulu. Čtvrtý nasazený hráč totiž v semifinále porazil v Melbourne 6:1, 4:6 a 6:2 Švýcara Kiliana Feldbausche.

Jakub Menšík na Australian Open
zdroj: twitter.com/AustralianOpen

"Je úžasný pocit, že budu hrát finále, obzvlášť na jednom ze čtyř největších turnajů na světě," radoval se šestnáctiletý Menšík v rozhovoru pro web Tenisový svět.

Menšík v dvouhodinovém semifinále nastřílel deset es a celkem 29 vítězných úderů. "První set byl jednoznačný, ale ve druhém začal hrát soupeř lépe a já jsem více chyboval," popsal hráč prostějovského klubu, odkud v minulosti vzešly hvězdy jako Petra Kvitová či Tomáš Berdych. "Na třetí set jsem nastoupil s čerstvými silami, více jsem chodil na síť a pohlídal jsem si to."

O první grandslamový triumf si svěřenec kouče Tomáše Josefuse zahraje s turnajovou jedničkou Američanem Brunem Kuzuharou, kterého na loňském US Open porazil. Titul může v Melbourne získat jako druhý Čech, dosud se to podařilo jen Jiřímu Veselému v roce 2011.

V juniorském žebříčku se Menšík před cestou do Melbourne posunul na šesté místo. "Moc si přeji, abych se stal juniorskou světovou jedničkou," řekl talent roku v loňské anketě Zlatý kanár, který už letos plánuje začít hrát i mezi muži. "Odehraji juniorské grandslamy a asi nějaké přípravné turnaje před nimi, ale postupně se budu přesouvat k dospělým."

Djokovič vzorem

České naději se líbí styl Kanaďana Félixe Augera-Aliassimea a jeho vzorem je světová jednička a dvacetinásobný grandslamový šampion Srb Novak Djokovič. "Fandím mu. A snad směřuji tam, kde je on. Samozřejmě vím, že to jsou velké cíle," uvědomuje si Menšík.

Dosud největší úspěch zaznamenal loni koncem října. V Kapském Městě vyhrál juniorský turnaj kategorie A (stejnou mají juniorské grandslamy). Ve finále porazil ve dvou setech Lea Borga, syna legendárního Björna Borga, který zápas sledoval. 

Australian Open v Melbourne (tvrdý povrch):

Muži: Dvouhra - semifinále:
Nadal (6-Šp.) - Berrettini (7-It.) 6:3, 6:2, 3:6, 6:3.

Smíšená čtyřhra - finále:
Dodig, Mladenovicová (5-Chorv./Fr.) - Kubler, Fourlisová (Austr.) 6:3, 6:4.

Junioři: Dvouhra - semifinále:
Menšík (4-ČR) - Feldbausch (11-Švýc.) 6:1, 4:6, 6:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články