Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Kvitová si poradila s Ruskou Alexandrovovou a je v Melbourne v osmifinále

Petra Kvitová postoupila do osmifinále grandslamového Australian Open. Loňská finalistka si ve třetím kole v Melbourne poradila přesvědčivě 6:1 a 6:2 s Ruskou Jekatěrinou Alexandrovovou. Osmifinále odehraje turnajová sedmička s Marií Sakkariovou z Řecka v neděli.

Petra Kvitová na Australian Open
zdroj: ČTK/AP

"Juchuuuu druhý týden," radovala se Kvitová na sociálních sítích z postupu. "Loni jsem tady došla do finále a z letošního postupu do druhého týdne jsem nadšená, protože to se vždy počítá," uvedla devětadvacetiletá Kvitová a dodala: "Teď už bude každý zápas těžký. Zkusím si to užít a uvidíme."

Ani úvod duelu s Alexandrovovou nenaznačoval, že půjde o rychlou záležitost. Kvitová si udržela podání až po sedmi minutách. Čelila brejkbolu, který odvrátila esem, a více komplikací nepřipustila. Rozjela se k dominantnímu výkonu.

"Utkání rozhodly první dva gamy. A hlavně ten úvodní byl trošku ošemetný, vyrovnaný, ale pak jsem se chytla a hrála agresivně. Musela jsem tak hrát. Odehrála jsem zápas velmi dobře a cítila se skvěle," hodnotila Kvitová.

Dvojnásobná vítězka Wimbledonu potřebovala k postupu na dvorci Margaret Courtové necelou hodinu. Vítězce nedávného turnaje v čínském Šen-Čenu Alexandrovové nasázela 18 vítězných úderů a udělala jen deset nevynucených chyb.

S třiadvacátou hráčkou světa Sakkariovou hrála třikrát, všechny zápasy loni s bilancí 1:2, přičemž v Římě nedohrála kvůli zranění. "Naposledy jsem prohrála (v Cincinnati). Mám šanci na odvetu. A na grandslamu je to vždy jiné," řekla Češka.

Je nám líto, video expirovalo.
Kvitová bude hrát v Melbourne osmifinále
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články