Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Vondroušová už vzala raketu do ruky a vyhlíží návrat. Snad v Austrálii, hlásí odhodlaně

Blíží se velký návrat. Finalistka letošního French Open Markéta Vondroušová po operaci už tento týden konečně vzala tenisovou raketu do ruky a vyhlíží moment, kdy opět nastoupí do zápasu. To by mohlo nastat už na Australian Open, i když dvacetiletá česká hráčka nechce nic uspěchat.

Markéta Vondroušová
zdroj: Reuters autor: Benoit Tessier

Už odstartovala cestu zpět na kurty. "Jsem v pohodě. Ještě s rukou cvičím, ale ve středu jsem už začala hrát s dětským míčkem a nebolí to, takže to vypadá dobře," vysvětluje s úsměvem v areálu tenisové Štvanice v Praze, kde je jako doma. Jen možná častěji.

V září prodělala operaci zápěstí a v příštím týdnu ji ještě čeká kontrola operované ruky. "Ale už jsme se domluvili, že to začnu zkoušet," dodala.

Několik dní nyní strávila v teple na Maledivách, kde plavala a běhala. "I když běhání nemám ráda, hlavně dlouhé běhy, to je nuda," vysvětluje, ale hned dodává, že se cítí dobře.

Bez tenisu byla od září. "Už to bylo dost dlouhé, hlavně než se vlastně přišlo na to, co s tou rukou je. To byl pro mě hrozný stres, protože jsem nevěděla, proč to bolí," vysvětluje. Měla totiž únavovou zlomeninu, ale vzhledem k tomu, že se na to nepřišlo včas, tak se kousek kosti ulomil a musela pod nůž. "Muselo se to vyndávat," dodala.

Už to má za sebou, ale vzpomínky na nepříjemné období má stále ještě hodně čerstvé. "Bolelo to hlavně před operací, protože jsem měla pocit, že mě tam pořád něco tlačí. S tím jsem už odehrála poslední zápas ve Wimbledonu," vzpomíná na krušné chvíle, kterých si kvůli zdravotním trablům v úspěšné, ale krátké kariéře užila ažaž. "Potom už jsem nehrála, jen trénovala, ale bolelo to," konstatovala s tím, že přes všechna prodělaná vyšetření se na příčinu bolesti přišlo pozdě.

Také přiznává, že je trochu křehká, i když se snaží netrénovat nijak extrémně, ale … "Už jsem měla snad skoro všechno," povzdechla si, když si vybavila předešlé zdravotní problémy od natrženého třísla po zánět loktu, ale hned se usmála.

Teď už se zdá být všechno na dobré cestě. "Začnu pomalu hrát, ale určitě to nechceme uspěchat a teprve se uvidí, kdy přejdeme na normální míčky," popisuje plán, který ji má nastartovat zpět mezi světovou tenisovou špičku. "Plánujeme to tak, že bych měla být připravená na Australian Open, a když to půjde dobře, tak třeba ještě jeden turnaj před ním," prozradila, kdy se chystá vrátit do okruhu WTA. Grandslamový turnaj u protinožců startuje 20. ledna.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články