Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Zlomí to? Berdych jde ve čtvrtfinále Australian Open na Federera

Tomáš Berdych chce ve čtvrtfinále Australian Open hrát na hraně možností a věřit, že i Roger Federer se dá porazit. Trocha čísel: duel s obhájcem titulu bude jejich desátý na grandslamech a český hráč se Švýcara pokusí porazit posedmé v kariéře a poprvé po osmi prohrách. "Musím věřit, že to můžu dokázat. Už jsem ho na grandslamech porazil," poukázal Berdych po osmifinále na výhry ve Wimbledonu 2010 a o dva roky později na US Open. Shodou okolností vždy ve čtvrtfinále. Textový on-line přenos mapující utkání sledujte od 9:30 na webu ctsport.cz.

Roger Federer a Tomáš Berdych
zdroj: ISIFA autor: EPA/John G. Mabanglo

Zápas bude šestadvacátým dílem rivality Berdycha s Federerem, ve které český hráč zaostává 6:19. Loni prohrál třikrát, poprvé jasně právě v Melbourne, pak po boji v Miami a také ve Wimbledonu.

Devatenáctinásobného grandslamového šampiona Berdych naposledy porazil v Dubaji před pěti lety. "Už by taky někdy mohl přijít jeho špatný den," řekl Berdych a dodal: "Ale na to se nebudu spoléhat. Budu se snažit opřít hlavně o svoji hru a pohodu."

Letos v Melbourne zatím Berdych ztratil jen dva sety a především výhra nad Juanem Martínem del Potrem z Argentiny mu dodala sebevědomí. "Jsem zdravý, ve formě a tenisem se bavím," prohlásil Berdych, který je fit po loňských trablech s bedry.

Je nám líto, video expirovalo.
Berdych je ve čtvrtfinále AO, čeká ho Federer

Poprvé se s Federerem střetl na olympiádě v Aténách v roce 2004 a od té doby každý rok alespoň jednou. Navíc si spolu na turnajích občas zatrénují. "Nemůžu na něj vymyslet nic nového. Půjdu hrát s někým, kdo to setsakra umí. Jediná možnost je předvést výkon na hranici svých možností a pak je šance ho porazit," podotkl Berdych.

Šestatřicetiletý Federer ještě neztratil v turnaji set. Na kurtu ve čtyřech duelech strávil dohromady sedm a půl hodiny, o hodinu a půl méně než Berdych.

Ilustrační foto

Českého hráče chvilku sledoval proti Del Potrovi i proti Italovi Fabiovi Fogninimu. "Je pro mě důležité, že jsem viděl pár jeho výměn, protože může použít pár jiných zbraní a evidentně tady hraje hodně dobře," řekl Federer o Berdychovi.

Vítěze jejich zápasu čeká v semifinále překvapení turnaje. Narazí buď na jednadvacetiletého Korejce Čong Hjona, přemožitele Srba Novaka Djokoviče a Němce Alexandera Zvereva, nebo na Američana Tennyse Sandgrena.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články