Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Australian Open zahájí další Češi, Plíšková vyzve Sorribesovou

Melbourne - Dalších sedm českých zástupců vstoupí zítra do Australian Open. Karolína Plíšková zahájí úterní program na centrálním dvorci. Světová i nasazená pětka se v Rod Laver Areně střetne se Španělkou Sarou Sorribesovou. Poprvé se do hlavní soutěže podívá Adam Pavlásek, součástí úterního programu bude také utkání Radka Štěpánka s Dmitrijem Tursunovem.

Karolína Plíšková
zdroj: ČTK/Lebeda Pavel

Do hry v úterý zasáhnou i další čeští tenisté a tenistky. Denisa Allertová se pokusí překvapit šestou nasazenou Dominiku Cibulkovou ze Slovenska. Roli favoritky naopak bude plnit turnajová šestnáctka Barbora Strýcová proti Rusce Jelizavetě Kuličkovové. Lucie Šafářová, která loni v Melbourne kvůli nemoci chyběla, zkusí přejít první kolo poprvé od roku 2014 v duelu s Yaninou Wickmayerovou z Belgie.

Jiří Veselý prohrál v Austrálii třikrát v 1. kole a jeho letošním sokem je Francouz Gaël Monfils. Adam Pavlásek při své premiéře v hlavní soutěži prvního grandslamu sezony narazí na domácího Andrewa Whittingtona. Zkušeného Radka Štěpánka po úspěšně zvládnuté kvalifikaci čeká souboj s Rusem Dmitrijem Tursunovem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články