Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Berdych: Je třeba být lepší každý den

Melbourne - Tomáš Berdych se dlouho nezdržoval pod spalujícími australskými paprsky slunce. Pátý nasazený v 1. kole úvodního grandslamu sezony v Melbourne porazil Yukiho Bhambriho 7:5, 6:1 a 6:2. Berdych dal v utkání 35 vítězných úderů a udělal jen 18 nevynucených chyb. V aréně Margaret Courtové se zdržel hodinu a tři čtvrtě. "Kvůli horku a větru byly složité podmínky a jsem rád, že jsem ušetřil čas. Byl to dobrý a pozitivní den."

 

Tomáš Berdych
zdroj: Reuters

Utkání začal ziskem podání 96. hráče žebříčku Bhambriho, ale pak také o servis sám přišel a první set byl vyrovnaný. "O mladém soupeři jsem toho moc nevěděl a musel jsem najít cestu. Po prvním setu šlo už všechno hladce," hodnotil Berdych.

Další neznámý

I ve druhém kole potká soupeře, kterého nezná. Bude hrát s Mirzou Bašičem z Bosny (137. v žebříčku ATP), který do soutěže postoupil z kvalifikace. "Přichází více a více nových tváří. Ale nic to nemění na tom, že se musím soustředit na svoji hru a mám dost času zjistit, co bude fungovat," řekl Berdych.

Loni a předloni postoupil na Australian Open do semifinále. Jak dopadne letos? "To je složitá otázka, zvláště na začátku turnaje," řekl a dodal: "Chci hrát i druhý týden a zkusit projít celým turnajem. Přede mnou je hodně kroků a je třeba dělat jeden za druhým. Jeden mám za sebou, teď je třeba být lepší každý den."

Berdych cítí podporu fanoušků

Melbournský grandslam je pro rodáka z Valašského Meziříčí jedním z nejoblíbenějších turnajů v sezoně. A to i díky fanouškům. "Mám tady Berdych Army, skupinu mladých lidí, kteří mě podporují a jsou opravdu úžasní. Ale i ostatní fanoušci jsou skvělí, a proto si hru v Melbourne vždy užívám," řekl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články