Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

O titul se v Melbourne utkají Šarapovová s Williamsovou

Melbourne - Světová jednička Serena Williamsová a dvojka Maria Šarapovová se střetnou ve finále grandslamového Australian Open. První do boje o titul postoupila Šarapovová, která v dnešním ruském semifinále v Melbourne porazila Jekatěrinu Makarovovou po setech 6:3 a 6:2. Williamsová si pak v americkém semifinále poradila s mladou Madison Keysovou 7:6 a 6:2.

Vítězka prvního grandslamu sezony z roku 2008 Šarapovová je ve finále po třech letech. "Vždy je mimořádné si zahrát grandslamové finále. Byla to neobyčejná cesta a jsem potěšena, že jsem skoro na jejím konci," řekla světová dvojka.

Williamsová měla s Keysovou, přemožitelkou Češky Petry Kvitové z 3. kola, problémy v první sadě, kterou získala ve zkrácené hře 7:5. Druhému setu pětinásobná vítězka Australian Open dominovala, ale potřebovala devět mečbolů, aby zápas ukončila.

"Ke konci už mě to trochu deptalo. Měla jsem tolik mečbolů a nedokázala to ukončit. To se mi obvykle nestává," uvedla Williamsová po utkání s devatenáctiletou krajankou, která hrála první grandslamové semifinále. "Ale musím říct, že hrála dobře. Výborně podávala. Moc jí fandím. Je úžasná, ohromně pozitivní. Byla pro mě čest hrát proti někomu, kdo jednou bude světovou jedničkou," ocenila o 14 let mladší soupeřku.

Serena může překonat Navrátilovou

Titul v Melbourne může Williamsová získat poprvé od roku 2010. Pokud ve svém 23. grandslamovém finále uspěje, vybojuje už devatenáctý titul z turnajů velké čtyřky a překoná bilanci legend Martiny Navrátilové a Chris Evertové. Rekordmankou je Němka Steffi Grafová s 22 triumfy.

Se svou finálovou soupeřkou má Williamsová výrazně pozitivní bilanci 16:2, navíc ji porazila v posledních 15 zápasech. I kdyby se v sobotním finále podařilo Šarapovové tuto sérii ukončit, zůstane Američanka světovou jedničkou. "Každý čeká, že vyhraju, ale Maria tu hraje neskutečně. Už málem vypadla, ale zvládla to a s každým zápasem hraje lépe a lépe," uvedla Williamsová s připomínkou zápasu 2. kola s Alexandrou Panovovou, v němž Šarapovová odvrátila dva mečboly své krajanky.

Výsledky tenisového turnaje Australian Open:

Čtyřhra muži - semifinále: Herbert, Mahut (Fr.) - Dodig, Melo (4-Chorv./Braz.) 6:4, 6:7 (5:7), 7:6 (7:5), Bolelli, Fognini (It.) - Rojer, Tecau (6-Niz./Rum.) 6:4, 3:6, 6:3.

Dvouhra ženy - semifinále: Šarapovová (2-Rus.) - Makarovová (10-Rus.) 6:3, 6:2, S. Williamsová (1-USA) - Keysová (USA) 7:6 (7:5), 6:2.

Čtyřhra juniorky - semifinále: Kolodziejová, Vondroušová (2) - Tomicová, Š'-lin Sü (4-Austr./Čína) 6:1, 6:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články