Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Murray udolal v pěti setech Federera a zahraje si finále

Melbourne – Až pátý set rozhodl semifinálovou "bitvu titánů" na tenisovém Australian Open. Světovou jedničku Novaka Djokoviče v boji o titul nakonec vyzve Andy Murray, který po čtyřech hodinách zdolal Rogera Federera 6:4, 6:7, 6:3, 6:7, 6:2. Svěřenec Ivana Lendla si zahraje finále Australian Open už potřetí za poslední čtyři roky.

Andy Murray
zdroj: ČTK/AP

"Byl jsem znám jako ten, kdo velké zápasy nezvládá, ale to všechno změnila olympiáda," připomněl Murray duel o zlato na loňských hrách v Londýně, ve kterém Federera na trávě ve Wimbledonu porazil. 

Se servisem za vítězstvím

Murray se první tři sety opíral o skvělý servis. Federerovi v nich povolil jen jediný brejkbol a díky skvělému pohybu Švýcara přehrával. V prvním a třetím setu získal Murray vždy po jednom brejku a sady ovládl. O druhou ovšem přišel po vyrovnaném průběhu kvůli forhendové chybě v úvodu tie-breaku.

Ve čtvrtém setu už Murray nepodával tak výtečně a Federer toho využil k brejku, vedení 4:1 ale neudržel a ocitl se na hraně vyřazení. Murray podával za stavu 6:5 na vítězství, ale brilantní Švýcar ho k mečbolu nepustil a opět vyhrál tie-break.

Murray se ovšem rychle zkoncentroval, držel se dál své taktiky - precizní hry od základní čáry a skvělého pohybu - a opět získal převahu. Hned v druhé hře páté sady vzal Federerovi servis a tentokrát už o výhodu nepřišel. Třetí hráč světa Murray zápas ukončil přesně po čtyřech hodinách při druhém mečbolu.

Do třetice všeho dobrého

Olympijský vítěz a král loňského US Open Murray si zahraje v Melbourne finále už potřetí v kariéře. V letech 2010 i 2011 odešel z boje o titul poražen. "Musím se připravit na bolest. A doufám, že to bude náročný zápas, protože to pak bude znamenat dost dobrý zápas," řekl Murray v rozhovoru na kurtu. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články