Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Český pohár Skupiny ČEZ Veltrusy

Federer se v druhém setu sebral a vyhrál turnaj v Cincinnati

Cincinnati (USA) – Roger Federer vyhrál po sedmi měsících tenisový turnaj. Ve finále turnaje série Masters v Cincinnati porazil Američana Mardyho Fishe 6:7, 7:6 a 6:4. Fenomenální švýcarský tenista tak před US Open opět naznačil, že se zlepšuje jeho forma, do finále turnaje Masters se dostal podruhé za sebou. Naposled se do finále probojoval v Torontu, kde však nestačil na Murraye.

V Cincinnati se zprvu zdálo, že Federer v 90. finále své kariéry neuspěje. Domácí Fish získal první sadu v tie-breaku a měl nakročeno k výhře i ve druhém setu. I ten dospěl ke zkrácené hře, tu však už pro sebe získal švýcarský tenista. Závěrečná sada dospěla ke konci už rychleji a Federer po ní mohl slavit svůj 63. titul.

Federer vyhrál v Cincinnati i v letech 2005, 2007 a 2009 a o rok staršího Fishe připravil o premiérový triumf na turnaji série Masters. Švýcar si naopak připsal už 17. titul na elitních podnicích a v tabulce se vyrovnal na druhém místě Andremu Agassimu. Na vedoucího Rafaela Nadala – který v Cincinnati došel do čtvrtfinále – ztrácí jediný triumf.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články