Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Záhlavová-Strýcová je ve finále Prague Open

Praha - Tenistka Barbora Záhlavová-Strýcová si poprvé v kariéře zahraje o titul ve dvouhře na okruhu WTA. Česká hráčka postoupila do finále ECM Prague Open poté, co v semifinále zničila Švýcarku Patty Schnyderovou 6:2 a 6:0 za třiapadesát minut. Její soupeřkou v posledním ročníku štvanické akce bude Maďarka Agnes Szavayová, která nedala šanci Lucii Hradecké a výhrou 6:2, 6:4 překazila české finále. Vyvrcholení posledního ročníku turnaje odvysílá v neděli od 14:00 ČT4 a server SportŽivě.cz.

Dvojnásobná vítězka juniorky na Australian Open (2002, 2003) získala dosud na okruhu WTA osm deblových vavřínů, ale ve dvouhře se do finále dostala poprvé až nyní.

Souboj s levou rukou hrající Schnyderovou, někdejší sedmou hráčkou světa, vyšel Záhlavové-Strýcové parádně. Dobře se pohybovala, hrála dlouhé míče a využila faktu, že se na Švýcarce projevila únava. "Je to neuvěřitelný pocit, hrála jsem skoro bezchybný zápas. No, udělala jsem tak dvě chyby," popsala Záhlavová-Strýcová. Jedinou krizi měla česká tenistka v prvním setu, kdy za stavu 4:1 prohrávala při svém podání 15:40. "Byla jsem fyzicky trošku dole, tam jsem musela být silná mentálně," řekla.

Je nám líto, video expirovalo.
Semifinále ECM Prague Open

Ohlasy šťastných semifinalistek

Barbora Záplavová-Strýcová: "Jsem asi sedm let na túře, takže tohle je úžasný pocit. Ještě teď se třesu. Jsem šťastná."

Agnes Szavayová: "Je těžké hrát proti domácí hráčce, kterou přijde povzbudit hodně fanoušků, ale ze začátku byla nervózní. V druhém setu se hrál výborný tenis a já se mohla opřít o své sebevědomí, protože mám za sebou hodně vyhraných zápasů."

Ve finále Záhlavová-Strýcová narazí na Szavayovou. "Je mi jedno, s kým budu hrát," řekla a tušila, že bude před začátkem finále malinko nervózní. "Ale kolena se mi klepat nebudou," řekla hráčka, která se díky postupu do finále posune poprvé v kariéře do světové padesátky. Szavayová bude však těžkou překážkou. Vítězka z Budapešti z minulého týdne potvrzuje na Štvanici skvělou formu. Sedmá nasazená dosud nepřišla ani o jeden set a skvěle hrála i proti Hradecké.

Záznam semifinálových utkání ECM Prague Open sledujte zde.

Záhlavová-Strýcová je druhou českou finalistkou turnaje ECM Prague Open. Při prvním ročníku se do boje o titul dostala v roce 2005 Zuzana Ondrášková, ale prohrála s Ruskou Dinarou Safinovou.

Hradecká vstoupila do utkání špatně

Hradecká si prohrála hned první podání v utkání, což podle ní ovlivnilo vývoj celého zápasu. "Ten game to pomalu rozhodl. Začala jsem strašně zbrkle, utekl mi začátek a probrala jsem se až za stavu minus set a nula tři. Dělala jsem strašně chyb, cítila jsem se na kurtu pomalá a ona hrála výborně," uvedla hráčka. Domácí turnaj přinesl Hradecké poprvé v sezoně postup do semifinále a díky tomu se dostane do hlavní soutěže grandslamového US Open.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články