Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Semifinále Prague Open si zahraje Záhlavová-Strýcová i Hradecká

Praha - Českým finále by se mohl loučit s existencí závěrečný šestý ročník ECM Prague Open. Do semifinále totiž dnes postoupily dvě domácí tenistky. Nejprve to dokázala Barbora Záhlavová-Strýcová a po ní uspěla ve čtvrtfinále rovněž Lucie Hradecká. Turnajová osmička Záhlavová-Strýcová porazila Švédku Johannu Larssonovou 6:2, 4:6 a 7:5, Hradecká vyřadila pátou nasazenou Anabel Medinaovou-Garriguesovou ze Španělska po setech 6:4 a 7:5.

Záhlavová-Strýcová si zahraje semifinále turnaje okruhu WTA potřetí v kariéře a její soupeřkou na Štvanici bude Patty Schnyderová. Švýcarka zdolala Annu Tatišviliovou z Gruzie 2:6, 6:2 a 7:5. "Mám radost, ale jsem na sebe i naštvaná," řekla Záhlavová-Strýcová po utkání. "Cítila jsem, že jsem o tři třídy lepší, ale zbytečně jsem si to zkomplikovala. Proč se trápit v padesáti stupních, když to takhle nemuselo být a mohla jsem vyhrát ve dvou setech?"

Záhlavová-Strýcová začala utkání útočně a soupeřku, která měla den před zápasem střevní problémy, přehrávala. Po získané první sadě ale plzeňská rodačka ztratila druhý set a ve třetím prohrávala 4:5 a soupeřka podávala na vítězství. Záhlavová-Strýcová ale ziskem tří her v řadě strhla po dvou a půl hodinách výhru na svou stranu. Čtyřiadvacetiletá tenistka hrála semifinále loni v Acapulku a poprvé před šesti lety v čínském Kuang-čou. Do finále dvouhry se majitelka osmi deblových titulů dosud nedostala.

Je nám líto, video expirovalo.
Čtvrtfinále Prague Open

Bývalá světová sedmička Schnyderová měla z Tatišviliovou víc práce, než čekala. "Hrála míče brzy po odskoku a tvrdě a já měla pomalý start, ale dostala jsem se do hry a na konci byla šťastnější," řekla Schnyderová, finalistka předchozího turnaje v Budapešti.

Hradecká zářila

Hradecká vyrukovala na španělskou antukářku razantní hrou a set a půl zápasu dominovala. Na chvilku se "zasekla" až ve druhé sadě při vedení 4:1. "Trošičku jsem spadla v koncentraci dolů a dělala hodně chyb," komentovala fázi utkání, v které ztratila čtyři hry za sebou a odvrátila čtyři setboly soupeřky. Krizi zvládla a v závěru trpělivou hrou donutila hrstku věrných fandů k potlesku.

"Radost mám velkou, po posledním balonu jsem byla hodně šťastná, ale dojmy asi ještě přijdou," zářila cestou z dvorce Hradecká. V utkání o finále se utká se sedmou nasazenou Agnes Szavayovou z Maďarska. Vítězka turnaje v Budapešti z minulého týdne porazila Polonu Hercogovou ze Slovinska 6:1 a 6:4.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články