Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Hradecká postoupila v Praze do čtvrtfinále

Praha - Tenistka Lucie Hradecká se stala druhou českou čtvrtfinalistkou turnaje ECM Prague Open. Pražská rodačka si v utkání druhého kola poradila s Monikou Niculescuovou a Rumunku porazila snadno 6:1, 6:2 za hodinu a dvacet minut. Před Hradeckou do čtvrtfinále postoupila ve středu Barbora Záhlavová-Strýcová. Svůj dnešní zápas naopak nezvládla Iveta Benešová, která nestačila na Maďarku Agnes Szavayovou a prohrála s ní 1:6, 5:7.

Čtyřiadvacetiletá Hradecká si po roce zopakuje na štvanické antuce účast mezi osmičkou, letos je ve čtvrtfinále okruhu WTA poprvé. "Doma se mi hraje dobře. Chci se předvést před rodinou, která mě nevidí tak často, i kamarády, a motivace je o to větší," prohlásila.

Hradecká se v utkání s Niculescovou opírala o svoji zbraň, výborný servis, který létal rychlostí skoro 200 km/h. Ke svému loňskému rekordu 205 km se však nepřiblížila. "Nebude mi vadit, když budu podávat rychlostí sto devadesát do kurtu a nebude to taková rána do autu," řekla Hradecká, která si vysloužila potlesk i od Heleny Sukové.

Je nám líto, video expirovalo.
Hradecká postoupila do čtvrtfinále Prague Open

V květnu vyhrála Hradecká turnaj ITF na Spartě a v případě úspěchu na Štvanici by mohla získat pražský double. Příští soupeřkou Hradecké, aktuálně 106. hráčky světa, bude Anabel Medinaová-Garriguesová. Se Španělkou letos hrála ve Štrasburku, kde ve druhém kole po setu odstoupila. "Bolelo mě zápěstí," vzpomínala Hradecká a v pátek čekala mnohem těžší zápas. "Anabel nedá balon zadarmo, má vyrovnané údery a dobře běhá," řekla Češka.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články