Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Daviscupový tým odletěl do Chile jen se dvěma hráči

Praha – Český daviscupový tým odletěl na čtvrtfinálové utkání do chilského Coquimba. S kapitánem Jaroslavem Navrátilem se vydali na cestu pouze dva hráči čtyřčlenné skupiny – Jan Hájek a František Čermák. Jednička týmu Tomáš Berdych je v Londýně a čeká ho finále Wimbledonu, deblista Lukáš Dlouhý v pátek z turnaje vypadl, ale do Prahy se už nedostal. Oba tenisté by se ale k týmu měli připojit v příštích dnech.

Daviscupový tým
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Kapitán Navrátil vtipkoval, že Berdych neomluven nedorazil na letiště, ale potom připustil, že hráč může být po wimbledonském finále vysílen a do prvního daviscupového dne ho nenasadí. Navrátil oznámil, že se rozhodne těsně před zápasem podle Berdychova stavu.

Podle Navrátila je jedinečné, že Berdych má do Chile vůbec namířeno. "Málo hráčů by po tak náročném turnaji a v půlce sezony chtělo hrát a reprezentovat. To je fantastické!"

Týmový fyzioterapeut Pavel Kolář je přesvědčen, že Berdych, který je v životní formě, bude před úvodními pátečními zápasy v pořádku. "Myslím si, že by to mohl Tomáš zvládat dobře, dobře regeneruje. A záleží, jak dopadne finále. Hlava se nastavuje podle výsledku," řekl Kolář před odletem.

Zatímco v Berdychovu účast všichni doufají, jistá je nepřítomnost druhého tahouna daviscupového týmu Radka Štěpánka. Právě díky jeho a Berdychovým výkonům loni Česko postoupilo až do finále.

Štěpánek je ale zraněný, na pozici týmové dvojky ho v Coquimbu zastoupí Jan Hájek. Před svým vystoupením si věří. "V pátek na ně vlítneme a uděláme dobrý výsledek. Já se moc těším, myslím si, že formu mám a doufám, že pro tým budu platný a bod přinesu," řekl Hájek odhodlaně.

Zraněn je ale také nejlepší chilský hráč Fernando Gonzales. Jako daviscupová jednička tak proti Česku nastoupí Nicolas Massu.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články