Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Ve finále Wimbledonu se Berdych utká s Nadalem

Londýn – Světová jednička Rafael Nadal postoupil do finále wimbledonského turnaje. Andy Murray nesplnil naděje britských fanoušků, že domácí tenista poprvé po druhé světové válce zvítězí ve Wimbledonu, Nadal ho vyřadil ve třech setech 6:4, 7:5 a 6:4. Španělský tenista se ve finále utká s Tomášem Berdychem, který ve druhém semifinále vyřadil Novaka Djokoviče.

Rafael Nadal
zdroj: ČTK/AP autor: Jon Super

Antukový král Nadal ukázal, že je v současnosti těžko k poražení i na trávě. Do finále Wimbledonu postoupil už počtvrté v kariéře. Proti domácí naději Murraymu vytěžil z minima šancí maximum a potřetí v letošním ročníku Wimbledonu neztratil ani set. Britský tenista byl sice lepší na servisu a držel krok i ve výměnách od základní čáry, koncovky setů ale nezvládl. Nadal využil jedinou příležitost k brejku a získal první sadu poměrem 6:4. V té druhé odvrátil dvě soupeřovy možnosti a přečkal i jeden setbol v tie-breaku.

Murrayho však nepříznivý stav 0:2 nezlomil a rychle vzal Nadalovi poprvé v zápase servis. Vedení 4:2 však neudržel a bezchybný Nadal třetí set otočil. Při mečbolu Murray poslal smeč do autu a Španěl padl radostí na záda.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články