Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kometa Cup

Berdych se v semifinále chce soustředit jen na svou hru

Londýn - Tomáš Berdych se v dnešním duelu o postup do finále Wimbledonu střetne na londýnské trávě se Srbem Novakem Djokovičem a šance na postup považuje za zcela otevřené. Soustředit se chce na svůj tenis jako dosud. Berdych bude hrát své druhé grandslamové semifinále. Před měsícem prohrál v Paříži se Švédem Robinem Söderlingem. Na trávě si však věří ještě o něco více než na antuce v Roland Garros.

"Chci se soustředit, být stoprocentně připravený a uvidíme, co Novak na kurtu ukáže. Ale nejdůležitější bude, jak budu hrát já," řekl Berdych po čtvrtfinálové výhře nad Rogerem Federerem.

Berdych je o rok starší a o pár centimetrů vyšší než Djoković, ale déle mu trvalo, než naplno rozvinul svůj talent. Na kontě má zatím pět titulů na okruhu ATP, zatímco Djoković sedmnáct, včetně grandslamového vavřínu z předloňského Australian Open.

Je nám líto, video expirovalo.
Rozhovor s Lukášem Hronem

Bývalí čeští tenisté o Tomáši Berdychovi

Jan Kodeš: "Nezůstal v pavouku soupeř, kterého by nemohl porazit."

Ivan Lendl: "Musí vydržet koncentrovaný a sebevědomý. Pak by to mohlo být hodně dobré."

V dosavadních dvou vzájemných zápasech, které se hrály na tvrdém povrchu, Berdych s Djokovičem prohrál a nezískal ani set. Djoković je ale opatrný. "Porazil Rogera, a to už něco znamená. Má vynikající servis a drtivé údery, především forhend. Hraje údery hodně nízko. Bude to boj a myslím, že zápas nemá favorita," řekl. Djoković připustil, že Berdych může mít větší motivaci, protože ještě nehrál finále na grandslamovém turnaji. "Já už třikrát. Ale víte, dal bych všechno, abych hrál finále ve Wimbledonu," prohlásil Srb, kterého k jeho největším úspěchům dovedl slovenský trenér Marián Vajda.

V dosavadním průběhu turnaje prohrál Djoković jen tři sety, přičemž dva hned v prvním kole. Ve čtvrtfinále ale deklasoval hladce Lu Jen-hsuna z Tchaj-wanu. "Moc si přeju, abych na stejné úrovni vydržel hrát i dále, protože pak mám velkou šanci," řekl Djoković. "Budu muset být trpělivý a čekat na svoji příležitost," doplnil.

Berdychův kouč: Djoković může být ještě náročnější než Federer

"Novak se určitě líp brání, líp se pohybuje. Defenziva je nejlepší, co má," řekl trenér českého tenisty Tomáš Krupa. "Tom bude muset být velice opatrný při tlaku a útoku. Musí hrát přesně a bez chyb, protože se mu bude asi vracet víc míčů, které Roger nevrátil. Bude to možná pro něj ještě psychicky náročnější zápas než s Rogerem," myslí si trenér.

Pokud jde o konkrétní údery, Djoković má podle Krupy asi horší podání než Federer, ale lepší return. Překvapilo ho, že porazil Lleytona Hewitta, navíc relativně lehce. "Nebude úplně jednoduché Novaka přetlačit. Je v laufu... Tsongovi ve čtvrtfinále nedal vůbec šanci. Je vidět, že forma tam je."

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články