Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Berdych prošel lehce do třetího kola Wimbledonu

Londýn - Český tenista Tomáš Berdych neztratil ani v druhém utkání ve Wimbledonu set a postoupil do třetího kola. Dvanáctý nasazený na trávě v All England Clubu dnes v druhém kole porazil Němce Benjamina Beckera jistě 7:5, 6:3 a 6:4. Ze hry už je naopak Andrea Hlaváčková. Příštím soupeřem Berdycha, semifinalisty Roland Garros, bude vítěz zápasu mezi Denisem Istominem z Uzbekistánu a Němcem Rainerem Schüttlerem.

Utkání s Benjaminem Beckerem zvládl Berdych za 110 minut. Český tenista vzal soupeři v každém setu jednou servis a jeho doménou byla jistota - udělal pouhých deset chyb a dal 48 vítězných úderů. Párkrát se Berdych blýskl i úspěšnými výpady k síti. Využil hned první mečbol a postup po svém zvyku oslavil zaťatou pěstí. Za svými zády měl i publikum. Z hlediště se často ozýval pokřik: "Tomáš Berdych!" a tenista cestou do šaten rozdal několik podpisů.

Při své wimbledonské premiéře prošla deblová specialistka Hlaváčková z kvalifikace až do druhého kola, v něm ale nestačila na Rusku Věru Zvonarevovou. Než se rozkoukala, se zkušenou tenistkou prohrávala 0:5. Poté tvrdými údery od základní čáry dokázala soupeřku rozběhat a opticky zápas vyrovnat, přesto nakonec prohrála 1:6 a 4:6.

Favorizované belgické tenistky Justine Heninová a Kim Clijstersová zvládly bez problémů své zápasy druhého kola Wimbledonu a jedna výhra je dělí od vzájemného osmifinálového duelu na londýnské trávě. Dvojnásobná finalistka Wimbledonu Heninová porazila Němku Kristinu Barroisovou 6:3, 7:5, zatímco Clijstersová si o něco snadněji poradila s chorvatskou hráčkou Karolinou Špremovou 6:3, 6:2. Sedminásobná grandslamová vítězka Heninová si situaci zkomplikovala v druhé sadě, v které vedla už 5:1, ale dovolila soupeřce srovnat. Nakonec set i zápas vyhrála a u sítě si zhluboka oddechla.

Justine Heninová
zdroj: ČT24 autor: Sang Tan
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články