Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Peschkeová ve Stuttgartu titul v deblu nezískala

Stuttgart (Německo) - Česká tenistka Květa Peschkeová na turnaji ve Stuttgartu svůj třetí letošní titul ve čtyřhře nezískala. Spolu se Slovinkou Katarinou Srebotnikovou ve finále prohrály s nejvýše nasazeným párem Gisela Dulková, Flavia Pennettaová 6:3, 6:7 a 5:10. Z titulu ve dvouhře se ve svém šedesátém finále na okruhu WTA radovala Justine Heninová. Bývalá světová jednička si tak připsala první turnajový triumf od lednového návratu k tenisu po patnáctiměsíční pauze.

Peschkeová mohla v Německu navázat na letošní triumfy z turnajů v Hobartu a Indian Wells. V Austrálii vyhrála společně Chan Yung-jan z Tchaj-wanu, další titul získala už se Srebotnikovou. Se slovinskou tenistkou poté neuspěla ve finále v Dubaji.

Sedmadvacetiletá Belgičanka Justine Heninová porazila 6:4, 2:6 a 6:1 sedmou nasazenou Samanthu Stosurovou a navázala na svůj tři roky starý stuttgartský triumf. Australská hráčka tak přišla o jedenáct zápasů trvající sérii bez porážky a možnost získat titul na druhém turnaji za sebou. Heninová už letos hrála finále v Brisbane a na Australian Open, tehdy však nestačila na Kim Clijstersovou a Serenu Williamsovou.

Nadal opět vyhrál v Římě

Španělský tenista Rafael Nadal po roce opět vyhrál turnaj série Masters v Římě. Ve finále porazil krajana Davida Ferrera 7:5, 6:2. Bývalý první hráč světa v italské metropoli triumfoval také v letech 2005 až 2007.

Třiadvacetiletý Nadal porazil o pět let staršího soupeře za hodinu a 44 minut, duel byl navíc dvakrát přerušen kvůli dešti. Rodák z Mallorky tak vyhrál i letošní desátý zápas na antuce, před dvěma týdny triumfoval také v Monte Carlu.

Ve čtyřhře zvítězili bratři Bob a Mike Bryanovi, kteří ve finále porazili americké krajany Sama Querreyho a Johna Isnera 6:2 a 6:3. V tzv. open éře mají na kontě 60 titulů a jediný je dělí od vyrovnání rekordu slavné australské dvojice Mark Woodforde, Todd Woodbridge.

Kvitová na úvod turnaje v Římě vyřadila Zvonarevovou

Tenistka Petra Kvitová postoupila na turnaji v Římě do druhého kola. Ve svém úvodním vystoupení porazila patnáctou nasazenou Věru Zvonarevovou z Ruska 6:4 a 6:0. Dvacetiletá Češka zdolala o pět let starší soupeřku za hodinu a šest minut. Oplatila jí tak porážku z jediného dosavadního vzájemného duelu loni v Indian Wells. Finalistka nedávného turnaje v Charlestonu Zvonarevová vypadla v prvním kole teprve podruhé v sezoně.

Další soupeřkou Kvitové bude Němka Andrea Petkovicová, kterou rodačka z Bílovce v únoru porazila ve Fed Cupu. Česká tenistka bude usilovat o ukončení nelichotivé série, když na předchozích třech turnajích vypadla dvakrát ve druhém a jednou v prvním kole.

Nadal opět vyhrál v ŘíměŠpanělský tenista Rafael Nadal po roce opět vyhrál turnaj série Masters v Římě. Ve finále porazil krajana Davida Ferrera 7:5, 6:2. Bývalý první hráč světa v italské metropoli triumfoval také v letech 2005 až 2007. Třiadvacetiletý Nadal porazil o pět let staršího soupeře za hodinu a 44 minut, duel byl navíc dvakrát přerušen kvůli dešti. Rodák z Mallorky tak vyhrál i letošní desátý zápas na antuce, před dvěma týdny triumfoval také v Monte Carlu. Ve čtyřhře zvítězili bratři Bob a Mike Bryanovi, kteří ve finále porazili americké krajany Sama Querreyho a Johna Isnera 6:2 a 6:3. V tzv. open éře mají na kontě 60 titulů a jediný je dělí od vyrovnání rekordu slavné australské dvojice Mark Woodforde, Todd Woodbridge.

Petra Kvitová
zdroj: AP Photo autor: Andrew Medichini
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články