Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Berdych deklasoval Verdaska a je v Indian Wells v osmifinále

Indian Wells (USA) - Český tenista Tomáš Berdych deklasoval ve třetím kole turnaje série Masters v Indian Wells 6:0, 6:3 desátého nasazeného Fernanda Verdaska ze Španělska a postoupil do osmifinále. V něm se utká se Srbem Viktorem Troickým. Turnajová devatenáctka Berdych měl utkání plně pod kontrolou a nečelil v něm ani jednomu brejkbolu. Naopak sám čtyři ze sedmi možností k proražení podání soupeře využil a zápas ukončil po necelé hodině.

Čtyřiadvacetiletý český daviscupový reprezentant zlepšil v pondělí svou bilanci s o dva roky starším Španělem na 5:3 a oplatil mu "kanára", kterého od něj dostal před dvěma lety ve Wimbledonu. Přes třetí kolo v Indian Wells prošel Berdych podruhé v kariéře. Po osmifinálové účasti v roce 2006 prohrál na jednom z nejprestižnějších turnajů okruhu ATP pokaždé hned svůj první zápas.

Jeho loňským přemožitelem v Kalifornii byl právě nynější osmifinálový soupeř Troicki, jenž se zatím na turnaji téměř neunavil. Po přímém nasazení do druhého kola mu Uruguayec Pablo Cuevas vzdal zápas hned po prvním gamu a další soupeř Nikolaj Davyděnko z Ruska k utkání třetího kola kvůli zranění nenastoupil vůbec.

Nadal hladce přehrál Ančiče

Obhájce loňského titulu Rafael Nadal, s nímž se může Berdych utkat ve čtvrtfinále, se mohl spolehnout na svůj servis v utkání Mariem Ančičem. Aktuálně třetí hráč světa ze Španělska prohrál pouze jeden míček po prvním podání a Chorvata zdolal 6:2, 6:2.

Na pokraji vyřazení byl naopak šampion z roku 2008 Novak Djokovič, jenž v utkání plném zvratů odvrátil Philippu Kohlschreiberovi z Německa tři mečboly. Druhý nasazený Srb prohrával ve třetím setu za stavu 4:5 při svém podání 0:40, nicméně díky forhendovému vítěznému voleji a následným dvěma soupeřovým chybám při bekhendu se do zápasu vrátil.

Favorit Djokovič vyhrál 6:3, 2:6 a 7:6, i když na přelomu druhé a třetí sady ztratil devět gamů v řadě. "Kdybych si mohl vytrhat vlasy, v ten moment bych to udělal," popsal po zápase své zoufalství ze stavu 0:3 v rozhodujícím setu. "Klidně mohl zápas vyhrát on a zasloužil by si to," dodal na adresu německého soupeře.

Clijstersová tituly z let 2003 a 2005 nezopakuje

Třetí kolo naopak znamenalo v ženské části turnaje konečnou pro favoritky Kim Clijstersovou a Viktorii Azarenkovou. Slavná Belgičanka vypadla ve třech setech s Ruskou Alisou Klejbanovovou, třetí nasazená Azaranková z Běloruska neuhrála dokonce ani set proti Marii José Sánchezové ze Španělska. Pro navrátilkyni na okruh WTA Clijstersovou tak skončila série 15 vítězných zápasů v Indian Wells, kterou při svých posledních účastech v letech 2003 a 2005 ozdobila tituly. Vítězka loňského US Open přitom měla v rozhodující fázi k výhře blíž, ale neudržela vedení 4:0 v tie-breaku třetí sady a sedmi prohranými míčky za sebou zápas ztratila.

Rafael Nadal
zdroj: ČTK/AP autor: AP Photo
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články