Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Šafářová postoupila do finále pařížského turnaje

Paříž - Tenistka Lucie Šafářová si na turnaji v Paříži zahraje o titul. V dnešním semifinále porazila druhou nasazenou Flavii Pennettaovou z Itálie 4:6, 6:3 a 6:4. Její soupeřkou bude v neděli turnajová jednička Jelena Dementěvová z Ruska, která rovněž ve třech setech zdolala Američanku Melanii Oudinovou. Třiadvacetiletá česká fedcupová reprezentantka hraje v pařížské hale Pierra de Coubertina ve skvělé formě a vyřadila již třetí nasazenou soupeřku.

Vyrovnaný úvodní set pro sebe rozhodla lépe servírující Pennettaová díky brejku v deváté hře. Šafářová však přesnými údery od základní čáry donutila soupeřku k chybám a stav vyrovnala. V rozhodujícím setu za stavu 4:4 si brněnská rodačka vypracovala první brejkbol a také jej využila. Suverénní výkon potvrdila při vlastním servisu a o čtyři roky starší Italku zdolala i ve druhém vzájemném měření sil.

Na tomto turnaji se jí dařilo podobně už před třemi lety, kdy přešla přes tři hráčky elitní světové desítky včetně Justine Heninové až do finále. Tento úspěch může v neděli ještě vylepšit a připsat si pátý turnajový titul v kariéře.

Šafářová má za sebou během několika dnů dvě zdařilé generálky na dubnové semifinále Fed Cupu, kde by právě Pennettaová a soupeřka Šafářové z druhého kola Francesca Schiavoneová měly nastoupit do dvouher.

"Dnes jsem cítila velkou jistotu při forhendu, to mi pomohlo získat dost bodů. Musela jsem riskovat, vybírala si ty pravé chvíle a vyplatilo se," radovala se Šafářová z výhry nad 12. hráčkou světového žebříčku. Do utkání nastoupila s ovázaným stehnem, to její hru ale příliš neomezovalo. "Je to jen prevence. Trochu mě v něm tahalo při tréninku, tak jsem nechtěla, aby se to zhoršilo. Zraněná už jsem byla až dost," dodala.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články