Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Štěpánek si zahraje finále turnaje v Brisbane

Brisbane - Tenista Radek Štěpánek postoupil do finále turnaje v australském Brisbane, na kterém obhajuje loňské vítězství. Druhému nejvýše nasazenému hráči se podařilo porazit Francouze Gaela Monfilse. Agresivní hra se daviscupovému reprezentantovi vyplatila a vedla k hladké výhře 6:2, 6:1. Naopak Tomáš Berdych ve druhém semifinále s Američanem Andym Roddickem neuspěl a po více než dvou hodinách turnajové jedničce podlehl 6:1, 3:6 a 4:6 .

"Být zase ve finále je úžasné. Pořád na loňský rok vzpomínám a pokud mi kouzlo vydrží i na zítra, bude to skvělé," řekl Štěpánek, kterému vychází vstup do sezony stejně jako loni. Finále si zahraje pojedenácté v kariéře a pokusí se získat pátý titul.

Štěpánkovi stačila k vítězství nad třetím nasazeným Monfilsem hodina poté, co vyhrál deset z posledních jedenácti gamů. Český hráč přiznal, že ho hladký průběh utkání překvapil. Dneska jsem hrál od začátku výborně, snažil se být agresivní a dostávat ho pod tlak," uvedl jednatřicetiletý rodák z Karviné.

České finále se nekoná

Berdych překvapivě předčil Roddicka v počtu es, kterých zahrál dvanáct oproti sedmi Američanovým, ale navzdory výbornému úvodu nakonec bývalé světové jedničce podlehl.

Roddick, jenž se v Brisbane vrátil na okruhu ATP po říjnovém zranění kolena, si vylepšil vzájemnou bilanci s českým tenistou na 4:2. Proti svému finálovému soupeři je na tom ještě lépe: Štěpánka zatím pětkrát porazil a pouze jednou s ním prohrál.

Tomáš Berdych
zdroj: ČT24 autor: ČT24
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články