Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Arbitrážní soud očistil tenistu Gasqueta z užívání kokainu

Lausanne (Švýcarsko) - Arbitrážní soud CAS očistil francouzského tenistu Richarda Gasqueta z užívání kokainu. Francouz měl pozitivní test v březnu a Světová antidopingová agentura WADA a Mezinárodní tenisová federace ITF pro něj požadovaly dvouletý trest. CAS zamítl odvolání agentury WADA a federace ITF, kterým se nelíbilo, že tribunál tenisové federace Gasquetovi snížil původně roční distanc na dva a půl měsíce. Arbitráž současně rozhodla o tom, že v hráčových záznamech nebude aféra brána jako dopingový prohřešek.

"Rozhodli jsme na základě posudků expertů ze strany hráče i ITF. Všichni se shodli, že množství kokainu bylo tak malé, že se do těla muselo dostat náhodou. Hráč rozhodně neužíval drogu pravidelně," citovala agentura Reuters prohlášení CAS.

Třiadvacetiletý Gasquet měl pozitivní test na kokain v březnu na turnaji v Miami. Tenista od začátku prohlašoval, že drogu nikdy nevzal. U arbitráže poté uspěl s tvrzením, že se mu látka do těla dostala, když se na diskotéce v Miami líbal s dívkou.

"Podle množství kokainu v těle mohlo dojít k přenosu tímto způsobem. Hráč těžko mohl předpokládat, že líbáním s dívkou, kterou potkal za zcela běžných okolností, se mu do těla dostane kokain. Ani kdyby si dával velký pozor, tak to nemohl ovlivnit," uvedl CAS.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články