Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nadalova hra jde před finále nahoru

Barcelona - V pohodě a bez problémů pokračuje příprava českých tenistů na finále Davisova poháru v Barceloně, kde je na antuce v hale Sant Jordi čekají od pátku obhájci titulu - Španělé. Oba týmy jsou kompletní, dvakrát za den využívají centrální kurt i druhý tréninkový dvorec, který je provizorně postaven na parkovišti za halou. Jedinou nepříjemností je zima v hale, kde teplota dosahuje jen 16 stupňů. Rafael Nadal se zdá být zcela připraven a jeho hra se neustále zlepšuje.

Španělský kapitán Alberto Costa už má přesto na čele méně vrásek, jelikož jeho týmová jednička Rafael Nadal na finálový souboj naplno trénuje. Letošní vítěz Australian Open už trénuje dva dny pod dohledem svého strýce a trenéra Toniho Nadala. "Je vidět, jak si rychle na antuce zvyká a jeho hra jde nahoru," řekl kouč.

Alberto Costa:

0"Jsem spokojený, jak zatím příprava jde. Na to, že je konec sezony, což je vždy komplikované období, jsme na tom dobře. Jistě, všichni jsou unavení, ale na víkend budeme všichni určitě stoprocentně připraveni."

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž Tomáše Budky

Sám Nadal se po určitém zklamání z turnaje Masters a třech prohrách po sobě snaží naladit na vítěznou notu. "O špatné náladě může být řeč jedině v pondělí (v případě prohry), ale to nechci," usmál se. Nadal si z Turnaje mistrů v Londýně přivezl bolavá záda. Podle jeho slov to ale nebylo nic vážného a nechce se tím stresovat. "Soustředím se na to, abych si zvykl na povrch a pomohl týmu obhájit salátovou mísu," řekl Nadal.

Costa sestavu prozrazovat nechce, Navrátil má jasno

Určitý otazník stále visí nad Fernandem Verdaskem. Devátý hráč světa léčil nohu, ale už trénoval a o jeho startu se rozhodne ve středu. "Zatím se to vyvíjí velmi dobře, ale nechci se do ničeho nutit a chci jít pomalu dopředu. Sval mi nedělá potíže," pronesl Verdasco. Je možné, že Verdasco v týmu zůstane, ale bude hrát jen čtyřhru s Felicianem Lópezem a do dvouhry místo něj zasáhne David Ferrer. "Mám už představu, kdo nastoupí, ale neprozradím ji," řekl Costa.

To český kapitán Jaroslav Navrátil má jasno už dávno. Výsledky jeho týmu ve dvouhře i čtyřhře stojí a padají s formou Radka Štěpánka a Tomáše Berdycha. Costa si je síly Berdycha a Štěpánka vědom a od prvních chvil, kdy bylo jasné, že jeho tým čeká ve finále Česko, varuje před přílišným optimismem. "Štěpánek a Berdych jsou schopni porazit kohokoli a nejtěžší ze všeho bude čtyřhra," uvedl Costa.

Jediná maličkost, která je pro oba týmy nepříjemná, je stálá zima v hale. Teplota v Sant Jordi dosahuje pouze 16 stupňů. "Až mi z toho modrají ruce," ukázal Štěpánek prsty na videu na facebooku týmu. "Ale nám to nevadí, my chceme po víkendu tři body," dodal tenista, který dostal k jednatřicátým narozeninám od týmu dort, dres s číslem 78 a bačkory, obé v barvách fotbalistů Barcelony.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články