Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Štěpánek postoupil v Basileji už do semifinále

Basilej (Švýcarsko) - Tenista Radek Štěpánek postoupil do semifinále turnaje v Basileji a udržel si šanci na účast na Turnaji mistrů v Londýně. Třicetiletý Čech otočil vývoj dnešního čtvrtfinálového duelu s Chorvatem Marinem Čiličem a po dvou hodinách vyhrál 4:6, 6:3 a 6:3. Pátý nasazený Štěpánek se v basilejské hale pokusí letos počtvrté postoupit do finále turnaje ATP. Jeho semifinálovým soupeřem bude Srb Novak Djokovič, který ve třech setech zdolal domácí naději Stanislase Wawrinku.

Aktuálně čtrnáctý hráč světa Štěpánek sice s Čiličem ztratil po dvou prohraných podáních první set, ale nenechal se tím znervóznit a naopak převzal otěže zápasu. V následujících dvou sadách vzal pokaždé v úvodu o devět let mladšímu soupeři servis a brejk si v obou případech udržel. Při Čiličově podání proměnil typickým útokem na síť hned první mečbol.

Karvinský rodák Štěpánek, jemuž v hledišti basilejské St. Jakobshalle fandila i přítelkyně Nicole Vaidišová, tak Čiličovi oplatil jednoznačnou třísetovou porážku z letošního 3. kola Roland Garros. V zářijovém semifinále Davis Cupu v Poreči se oba utkali jen ve čtyřhře.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články