Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Obhájkyně Venus Williamsová doprovodila sestru do semifinále

Dauhá - Obhájkyně loňského titulu Venus Williamsová doprovodila svou sestru Serenu z Kaštanové skupiny do semifinále Turnaje mistryň. První postupové místo z Bílé skupiny dnes v katarském Dauhá vybojovala Srbka Jelena Jankovičová. Starší ze sester Williamsových si zajistila pozici mezi nejlepšími čtyřmi, ačkoli nehrála. K udržení naděje na obhajobu jí pomohla Ruska Světlana Kuzněcovová, která porazila 6:3, 6:2 krajanku Jelenu Dementěvovou a překazila její snahu o postup.

Za suverénní Serenou, jež všechny soupeřky porazila, se seřadily v tabulce zbývající tři hráčky s negativní bilancí jedné výhry a dvou proher. Ve prospěch Venus rozhodl poměr setů 4:5 oproti 3:4, kterého dosáhla nakonec třetí Kuzněcovová. Olympijská vítězka Dementěvová, jež na rozdíl od ní mohla ještě postoupit, zakončila turnaj s bilancí setů 2:5. 

Jankovičová si v Dauhá zahraje v semifinále druhý rok po sobě. Bývalá světová jednička dnes ve svém posledním duelu v Bílé skupině porazila Dánku Caroline Wozniackou hladce 6:2, 6:2 a připsala si druhou výhru na turnaji.


První porážka v Dauhá může stát postup devatenáctiletou Wozniackou, která v předchozích dnech vyhrála dva těžké třísetové boje. Dánka dnes vypadala na kurtu naprosto bez energie a u míčků byla často o krok později. 

Wozniacká nyní musí čekat, jak dopadne závěrečný zápas skupiny, který zakončí dnešní program. Její semifinálovou účast má v rukou polská náhradnice za Věru Zvonarevovou Agnieszka Radwaňská: ta Wozniacké pomůže, pokud ve svém prvním duelu v Dauhá porazí Bělorusku Victorii Azarenkovou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články